Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εννιά πολύ συνηθισμένα όνειρα και τι σημαίνουν

Εννιά πολύ συνηθισμένα όνειρα και τι σημαίνουν

Σίγουρα θα έχετε δει κάποια στιγμή στον ύπνο σας ότι πέφτετε ή ότι πεθαίνετε εσείς ή κάποιος δικός σας – Να τι σημαίνει!

Δεν μπορεί να μην έχετε ένα όνειρο που να το βλέπετε αρκετά συχνά και να ξυπνάτε με την απορία «τι μπορεί να σημαίνει;». Η ερμηνεία των ονείρων, από τον Φρόιντ μέχρι τους ονειροκρίτες, είναι ένα θέμα που έλκει το ενδιαφέρον ανά τους αιώνες.

Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι αν κατανοήσουν το βαθύτερο νόημα των ονείρων τους θα βρουν πιο εύκολα ή έστω πιο γρήγορα τον δρόμο για την ευτυχία τους.

Ο Σίγκμουντ Φρόιντ έλεγε χαρακτηριστικά ότι τα όνειρα είναι «ο καλύτερος δρόμος προς το ασυνείδητο και μελετώντας το περιεχόμενό τους μπορεί κανείς να ανακαλύψει κρυφές επιθυμίες και μηνύματα.

Κάθε άνθρωπος βλέπει περίπου πέντε όνειρα κάθε βράδυ και το καθένα διαρκεί 15 έως 40 λεπτά.

Η εξήγηση ενός ονείρου -για όσους πιστεύουν ότι υπάρχει μία- μπορεί να επηρεάσει μέχρι και την καθημερινότητα κάποιου.

Το simplypsychology συγκεντρώνει τα εννιά συχνότερα όνειρα και τι (μπορεί να) σημαίνουν.

Πτώση

Αν βλέπετε στον ύπνο σας ότι πέφτετε και ξυπνάτε απότομα, μπορεί να σημαίνει διάφορα πράγματα. Αν στο όνειρό σας είστε φοβισμένοι από την πτώση, τότε ίσως αντιπροσωπεύει το άγχος και την ανασφάλεια που νιώθετε στη ζωή σας. Ίσως δείχνει την απογοήτευσή σας για κάτι που δεν πήγε όπως θέλατε.

Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι αισθάνεστε ότι χάνετε τον έλεγχο σε κάποιο θέμα ή ακόμα μια προειδοποίηση ότι θα χάσετε κάποιον πρόσωπο που σας υποστηρίζει.

Από την άλλη, η ευτυχής και ανέμελη ελεύθερη πτώση υποδηλώνει ότι δεν φοβάστε τις αλλαγές.

Γυμνοί σε δημόσιο χώρο

Αν βλέπετε στον ύπνο σας ότι γυμνοί στο γραφείο σας ή στα γενέθλιά σας ή στον δρόμο, σημαίνει ότι αισθάνεστε ευάλωτοι και σας απασχολεί η εικόνα που βλέπουν οι άλλοι.

Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι παλεύετε να βρείτε τον εαυτό σας ή ότι αισθάνεστε ότι εκτίθεστε ή κατηγορείστε άδικα. Οι ειδικοί συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό ότι αυτό το όνειρο δείχνει το άγχος σας.

Μία άλλη άποψη ωστόσο, λέει ότι το όνειρο αυτό υποδηλώνει ότι νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας και δεν έχετε τίποτα να κρύψετε.

Ο θάνατος

Παρά το ότι είναι τρομακτικό να ονειρεύεστε είτε τον δικό σας θάνατο είτε αυτόν κάποιου αγαπημένου προσώπου, δεν είναι απαραίτητα κανονικός εφιάλτης.

Αντίθετα μπορεί το όνειρο αυτό να είναι η ενθάρρυνση για μια νέα αρχή ή το άγχος για αλλαγή και το φόβο για το άγνωστο κάτι που νους εξισώνει με τον θάνατο.

Ένα παιδί, μπορεί να βλέπει τέτοιο όνειρο όταν φτάνει σε κάποιο ορόσημο και τέτοια όνειρα με πρωταγωνιστή τον θάνατο αντανακλούν ένα πένθος για το αναπόφευκτο πέρασμα του χρόνου.

Βλέπετε ότι χάνετε τα δόντια σας

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ερμηνείες για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό το όνειρο. Τα δόντια είναι συχνά σύμβολα δύναμης και νεότητας και η απώλειά τους είναι ένδειξη γήρατος. Έτσι, θα μπορούσε να υποδηλώνει το φόβο ότι μεγαλώνετε.

Αυτά τα όνειρα μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες σας για την εμφάνισή σας και το πώς σας βλέπουν οι άλλοι, επειδή το χαμόγελο είναι βασικό χαρακτηριστικό της εικόνας μας.

Συνήθως, αυτά τα όνειρα πηγάζουν από το φόβο της απόρριψης και της ντροπής.

Άλλες ερμηνείες λένε ότι τα δόντια είναι κακός οιωνός και αντιπροσωπεύουν μια διαλυμένη σχέση. Και ότι για τις γυναίκες, σημαίνει ότι θέλουν να μείνουν έγκυοι και για τους άνδρες η επιθυμίας για σεξουαλική.. δραστηριότητα.

Βλέπετε ότι πετάτε

Η επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει είναι διαχρονική. Αν το δείτε στον ύπνο σας, είναι δείγμα ανεξαρτησίας και ελευθερίας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει στην πραγματική σας ζωή μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που πρέπει να εξεταστεί.

Αν βλέπετε ότι η πτήση είναι δύσκολη ίσως σημαίνει ότι κάποιος ή κάτι σας εμποδίζει να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα στη ζωή σας. Αν δεν μπορείτε να πετάξετε, αυτό δείχνει ότι ίσως δυσκολεύεστε να πετύχετε τους υψηλούς στόχους που έχετε θέσει για τον εαυτό σας.

Ομοίως, το να είστε μόνοι και να προσπαθείτε σκληρά να πετάξετε υποδηλώνει έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σας.

Βλέπετε ότι σας κυνηγούν

Αν βλέπετε ότι τρέχετε μακριά από κάτι ή να σας κυνηγούν, υποδηλώνει ότι προσπαθείτε να αποφύγετε κάτι που σας προκαλεί άγχος ή φόβο.

Μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος θέλει να σας προλάβει και ότι δεν δίνεται αρκετή προσοχή σε κάτι που σας αγχώνει ή σας πονάει.

Οι περισσότεροι ψυχολόγοι ονείρων λένε ότι το «τέρας» που σας κυνηγάει θα μπορούσε να είναι μια πτυχή του εαυτού σας που καταπιέζετε σκόπιμα.

Τέλος, αν έχετε την τάση να τρέχετε μακριά από τα προβλήματα αντί να τα αντιμετωπίζετε, το να σας κυνηγούν θα μπορούσε να είναι ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο μέχρι να καταλάβετε το πρόβλημα και να το επιλύσετε στη συνειδητή σας ζωή.

Οδήγηση/τρακάρισμα

Τα αυτοκίνητο στα όνειρα αντιπροσωπεύουν την ορμή και το κίνητρο στη ζωή. Αν βλέπετε ότι χάνετε τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου, μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε κουράγιο για κάτι στην πραγματική σας ζωή.

Αν κάποιος γνωστός σας οδηγεί το αυτοκίνητο, μπορεί επίσης να χρειαστεί να τον επαναφέρετε στη σωστή πορεία. Το άτομο που οδηγεί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιος έχει τον έλεγχο για την κατεύθυνση που παίρνετε.

Εξετάσεις

Οι εξετάσεις μπορεί να είναι από τα πιο τρομακτικά όνειρα και καμιά φορά ξυπνάτε πεπεισμένοι ότι δώσατε εξετάσεις και αποτύχατε. Αυτός ο τύπος ονείρου μπορεί να αντανακλά την έλλειψη αυτοπεποίθησης του ατόμου και την αδυναμία του να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ζωής του.

Είναι αποδεδειγμένο ότι τουλάχιστον 1 στους 5 ανθρώπους θα δει ένα όνειρο με εξετάσεις στη ζωή του.

Λέγεται επίσης ότι οι τελειομανείς τείνουν να έχουν επαναλαμβανόμενα αγχωτικά όνειρα με εξετάσεις.

Βλέπετε ότι είστε αργοπορημένοι

Το τελευταίο συνηθισμένο όνειρο είναι η καθυστέρηση. Αυτό δείχνει συνήθως την ανησυχία και το άγχος για κάποια αλλαγή. Μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ότι τελειώνει η προθεσμία για κάτι που θέλετε να πετύχετε. Ωστόσο, το ασυνείδητό σας μπορεί να σας λέει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πετύχετε τα πράγματα που θέλετε στη ζωή σας.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024