Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν βράβευσε ΕΜΑΚ-ΕΚΑΒ: «Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας τη μαύρη ημέρα»

Ο Ερντογάν βράβευσε ΕΜΑΚ-ΕΚΑΒ: «Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας τη μαύρη ημέρα»

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως τα συγκεκριμένα μετάλλια και τα συνολικά 55.000 μετάλλια που  θα απονεμηθούν στην Τουρκία και στο εξωτερικό «αποτελούν μία πνευματική μνήμη και τιμή και ένα ειλικρινέστατο ευχαριστώ».

Την ευγνωμοσύνη της Τουρκίας προς την Ελλάδα για τη βοήθεια που προσέφερε στη χώρα του μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα του εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής απονομής του «Κρατικού Μεταλλίου Εξαιρετικής Θυσίας» στο Εθνικό Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Το μετάλλιο απονεμήθηκε στις ντόπιες αλλά και στις ξένες αποστολές που βοήθησαν σε απεγκλωβισμούς μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουάριου.

Από την ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης ΕΜΑΚ-ΕΚΑΒ ο Τούρκος πρόεδρος βράβευσε τον πυραγό Θωμά Κρικέλλη για την αμέριστη αλληλεγγύη της Ελλάδας στους σεισμούς καθώς και τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Λάζαρη.

«Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας τη μαύρη ημέρα»

«Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας τη μαύρη ημέρα. Προσωπικά αλλά και εκ μέρους του έθνους και του κράτους μου, θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου για τις προσπάθειές σας στη ζώνη του σεισμού. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους ξένους φίλους μας που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας για βοήθεια», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τα μετάλλια αποτελούν μία πνευματική μνήμη και τιμή και ένα ειλικρινέστατο ευχαριστώ»

Όπως είπε με τα συγκεκριμένα μετάλλια και τα συνολικά 55.000 μετάλλια που  θα απονεμηθούν στην Τουρκία και στο εξωτερικό «αποτελούν μία πνευματική μνήμη και τιμή και ένα ειλικρινέστατο ευχαριστώ».

«Ωστόσο η πραγματική αξία της εκτίμησης και της τιμής είναι η εξαιρετική θέση που έχετε αποκτήσει στις καρδιές 85 εκατομμυρίων ανθρώπων και ειδικά για τα θύματα του σεισμού. Καθένας από εσάς έχει γράψει το όνομά του στην ιστορία με την εξαιρετική θυσία που επέδειξε. Δείξατε για ακόμα μία φορά πως παρά τις διαφορές στα πιστεύω, στη γλώσσα, στην καταγωγή και στον πολιτισμό και ο πόνος μας και η μοίρα μας είναι κοινοί. Με το να αντιμετωπίσετε το κρύο, τη βροχή και άλλες αντιξοότητες γίνατε σύμβολα αγώνα εναντίον της μεγαλύτερης καταστροφής του αιώνα. Μας κάνατε να κλάψουμε με τα αμέτρητα θαύματα που πετύχατε και κάθε ψυχή που βγάζατε από τα χαλάσματα με κίνδυνο της ζωής σας», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

«Να είστε ευλογημένοι από τον Θεό και να μην σας στείλει κανένα κακό»

Ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε έμφαση στο γεγονός πως οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εμφύσησαν την ελπίδα στους πάντες και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια.

«Να είστε ευλογημένοι από τον Θεό και να μην σας στείλει κανένα κακό. Ούτε εμείς, ούτε τα αδέρφια μας που βγάλατε από τα ερείπια ούτε το έθνος μας θα ξεχάσει ποτέ τις υπεράνθρωπες προσπάθειες σας. Θέλω να γνωρίζετε πως ειδικά οι πολίτες μας στις σεισμόπληκτες περιοχές θα σας θυμούνται πάντα με ευγνωμοσύνη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι το τουρκικό κράτος θα συνεχίσει να τιμά όλους τους ήρωες που πάλεψαν με τις καταστροφές με υπερηφάνεια και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024