Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Επίθεση Σοϊλού σε ΗΠΑ και ΕΕ λίγο πριν τις εκλογές

Τουρκία: Επίθεση Σοϊλού σε ΗΠΑ και ΕΕ λίγο πριν τις εκλογές

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι οργάνωσαν το πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χαρακτήρισε την Ευρώπη ως «το μουλάρι στο καραβάνι της Αμερικής».

Λίγες μέρες πριν τις διπλές – βουλευτικές και προεδρικές – εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία, εντείνεται το κλίμα πόλωσης, με τις δημοσκοπήσεις να προδικάζουν μια αμφίρροπη μάχη μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου.

Η οικονομία και η ψήφος των νέων, των αναποφάσιστων, των Κούρδων και των εθνικιστών,  προβάλλονται ως καθοριστικοί παράγοντες στην διαμόρφωση του αποτελέσματος της κάλπης, με τον Ερντογάν να τάζει λαγούς με πετραχήλια, και αξιωματούχους του κόμματος και της κυβέρνησής του να επιτίθενται σε ΗΠΑ και ΕΕ.

«Η Ευρώπη είναι το μουλάρι της Αμερικής – Οι ΗΠΑ οργάνωσαν το πραξικόπημα»

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού,  που κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι οργάνωσαν το πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χαρακτήρισε την Ευρώπη ως «το μουλάρι στο καραβάνι της Αμερικής».

Αναλυτικά ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι:  «Ποιος οργάνωσε τα επεισόδια του Γκεζί; Αυτός που έκανε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ποιος έχει σχέσεις με την τρομοκρατία οι ΗΠΑ. Ποιος έκανε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου… Οι ΗΠΑ. Ποιος οργάνωσε τα επεισόδια Γκεζί; Οι ΗΠΑ.
Δεν υπάρχει η Ευρώπη. Μην ανησυχείτε για αυτό. Υπάρχει η Αμερική. Η Ευρώπη δεν έχει κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ολόκληρος ο κόσμος μισεί την Αμερική, η Ευρώπη είναι το μουλάρι στο καραβάνι της Αμερικής».

Ο Kιλιτσντάρογλου με Ιμάμογλου και Γιαβάς

Από την πλευρά του ο Κεμάλ Kιλιτσντάρογλου, ενεργοποίησε το… βαρύ πυροβολικό και εμφανίστηκε μαζί με τον Εκρέμ Ιμάμογλου και τον Μανσούρ Γιαβάς, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει μήνυμα συνδιοίκησης με τους υποψήφιους αντιπροέδρους του, δημάρχους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας αντίστοιχα.

Στο μήνυμά τους ο Kιλιτσντάρογλου ανέφερε:

«Αγαπημένε μου λαέ, σήμερα σας απευθύνομαι μαζί με τους αντιπροέδρους μου. Ο πρόεδρος Εκρέμ είναι στα αριστερά μου και ο πρόεδρος Μανσούρ Γιαβάς είναι στα δεξιά. Υπάρχει ένας άνθρωπος που στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε όλο τον κόσμο κατασκευάζει ταυτόχρονα 10 γραμμές μετρό. Το καθήκον της βελτίωσης και της ανοικοδόμησης των πόλεων μας θα την αναθέσουμε στο παλικάρι, δηλαδή στον Εκρέμ».

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου τόνισε:

«Με την εμπειρία που έχω αποκτήσει στην Κωνσταντινούπολη στόχος μου θα είναι να εκσυγχρονίσω τις πόλεις μας σε επίπεδο που αρμόζει στον 21ο αιώνα. Θα δημιουργήσουμε μια δομή που κανένας δεν θα κοιμάται νηστικός, δεν θα μείνει άστεγος και δεν θα στερηθεί τροφή και εκπαίδευση».

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024