Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ηγετικός ρόλος του Σλούκα για την πρόκριση στο Final 4

Ο ηγετικός ρόλος του Σλούκα για την πρόκριση στο Final 4

Ο Κώστας Σλούκας θα αποτελέσει σημείο κλειδί στις αναμετρήσεις με τη Φενέρμπαχτσε ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει την πρόκριση για το Κάουνας.

Έμειναν λιγότερες από 48 ώρες μέχρι ο Ολυμπιακός να υποδεχθεί τη Φενέρμπαχτσε στο πρώτο παιχνίδι των ομάδων για τα πλέι οφ της Euroleague.

Το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο, όπως ανακοίνωσαν οι Ερυθρόλευκοι, και το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα θα προσπαθήσει να κάνει τα δύο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την πρόκριση στο Final 4.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Έτσι οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους έχοντας όλα τα όπλα τους παραταγμένα στο παρκέ, απέναντι σε αυτά των Τούρκων. Σε μια μάχη που όλοι στη διοργάνωση περιμένουν με ανυπομονησία. Μια μάχη στην οποία ο Κώστας Σλούκας θα πρέπει να βγει μπροστά.

Ο Σλούκας έχει την εμπειρία

Το σημείο «κλειδί» για τον Ολυμπιακό θα είναι δίχως άλλο ο Σλούκας. Μπορεί ο Σάσα Βεζένκοφ να είναι ο πρώτος σκόρερ και ο άνθρωπος που ψάχνουν περισσότερο οι συμπαίκτες του στο παρκέ, όμως ο Έλληνας γκαρντ έχει ένα τεράστιο κίνητρο. Να επιστρέψει στον καλό του εαυτό μετά τους τραυματισμούς που τον κράτησαν πίσω.

Ο Σλούκας έχει φάει με το… κουτάλι παρόμοιες καταστάσεις. Είτε φορώντας τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά, είτε εκείνη της Φενέρ. Έχει σηκώσει τρεις φορές το τρόπαιο της Euroleague (2012, 2013, 2017) και έχει ντυθεί ουκ ολίγες στιγμές  ηγέτης του εκάστοτε συλλόγου στον οποίο ανήκει.

Θυμίζουμε μόνο πως πέρσι στη σειρά με τη Μονακό έκανε εξαιρετικά ματς. Ειδικά στα τρία τελευταία που η μπάλα ζύγιζε… τόνους. Είχε μέσο όρο 14,8 πόντους, 3,8 ασίστ και 3,6 ριμπάουντ. Μπορεί στα δύο πρώτα ματς να είχε 10 πόντους με 5 ασίστ και 9 πόντους με 4 ασίστ, όμως όταν οι Ερυθρόλευκοι τον χρειάστηκαν περισσότερο ήταν εκεί.

Στο Game 3 που ο Ολυμπιακός έκανε το μπρέικ είχε 21 πόντους με 2 ασίστ, στο Game 4 είχε 19 πόντους με 3 ασίστ, συν το τρίποντο που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Για να φτάσουμε στο διαβόητο Game 5 όπου μέτρησε 15 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ στη μεγάλη νίκη που έστειλε τους Πειραιώτες στο Βελιγράδι.

Ώρα να πάρει και πάλι… μπρος

Πλησιάζοντας στα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν ο Κώστας Σλούκας δείχνει σιγά-σιγά πως βρίσκει και πάλι ρυθμό. Οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν τον κράτησαν πίσω, όμως το δείγμα στα τελευταία παιχνίδια είναι εξαιρετικό.

Την 33η και την 34η αγωνιστική της Euroleague ο Έλληνας γκαρντ ήταν εξαιρετικός απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Μπασκόνια, σε Βελιγράδι και ΣΕΦ αντίστοιχα. Στο πρώτο κατέγραψε 13 πόντους με 3 ασίστ, ενώ στο δεύτερο είχε 15 πόντους με 6 ασίστ. Διαβάζοντας σωστά το παιχνίδι και παίρνοντας σχεδόν πάντα τη σωστή απόφαση, όπως οφείλει ένας πλέιμεϊκερ. Ειδικά τέτοιου επιπέδου.

Οι αναμετρήσεις με τον Άρη για την Basket League ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε ο Ολυμπιακός να προετοιμαστεί για τη Φενέρ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε να βάλει για τα καλά στο κλίμα τον Σλούκα και το έκανε αφού ήταν εκείνος που αγωνίστηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Έχοντας 10 πόντους με 8 ασίστ στο Game 1 και 11 πόντους με 6 ασίστ στο Game 2.

Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ θα είναι πανέτοιμος για τους αγώνες με τη ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Γνωρίζει πολύ καλά αυτά τα ματς και η εμπειρία του θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Στην προσπάθεια που θα κάνει ο Ολυμπιακός να πάρει την πρόκριση για δεύτερη σερί φορά στο Final 4.

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024