Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο της σύγκρουσης του ΣΥΡΙΖΑ με τις δημοσκοπικές

Το παρασκήνιο της σύγκρουσης του ΣΥΡΙΖΑ με τις δημοσκοπικές

Ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - δημοσκόπων εξελίσσεται...

Αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να «τσακώνεται» με τις δημοσκοπικές εταιρείες ή επινοεί ένα πεδίο σύγκρουσης προεκλογικά που κινητοποιεί κι ένα πιο θυμωμένο μέρος της βάσης του με στόχο την μεγίστη πόλωση και συσπείρωση;

Τούτη η κόντρα κρατάει χρόνια, ήδη απ’ το 2012 ενώ αυτές τις ημέρες κλιμακώθηκε επικίνδυνα. Κι αυτό αφού δια μέσω της Πόπης Τσαπανίδου η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζήτησε συγκεκριμένα σημέια διαφάνειας (ανάρτηση των πρωτογενών και αστάθμητων δεδομένα των δημοσκοπήσεων) για τις μετρήσεις πυροδοτώντας την αντίδραση του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ).

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως σταθερά οι εταιρείες υποεκτιμούν το εκλογικό σώμα και την πρόθεση ψήφου για το κόμμα τους αλλά και έχουν σοβαρές ενστάσεις στην λεγόμενη εκτίμηση ψήφου.

Ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ- δημοσκόπων εξελίσσεται και με αφορμή τις τελευταίες μετρήσεις που καταγράφουν επαναπατρισμό μέρους των αναποφάσιστων και της γκρίζας ζώνης προς την Νέα Δημοκρατία και σταδιακό νέο προβάδισμα και άνοιγμα της ψαλίδας της κυβερνώσας παράταξης έναντι της Κουμουνδούρου.

Επίσης κορυφαία στελέχη θεωρούν πως τίθεται κι ένα ζήτημα χειραγώγησης της διάθεσης και της πρόθεσης του εκλογικού σώματος με τις διαδοχικές μετρήσεις που καταδεικνύουν αυτά τα δεδομένα ενώ επίσης θέτουν σε αμφισβήτηση πως η ΝΔ έχει μεγάλο προβάδισμα και κάνουν αντίθετα λόγο για ντέρμπι.

Η εγγραφή όμως των δημοσκοπήσεων στα συστημικά εργαλεία – συχνά και ένα μέρος των ΜΜΕ- είναι μια παλιά μέθοδος και αναζωπυρώνεται σήμερα που απ’ όσο φαίνεται και η πρόθεση είναι όντως δύσκολο να καταγραφεί σε εύρος και λόγω των νέων κοινών (400 χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι) και λόγω των αναποφάσιστων και της ίδιας της απλής αναλογικής που ενισχύει μια εκλογική συμπεριφορά τιμωρητισμού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν κλίμα περισσότερο κοντινό στο 2012, πιο αθόρυβες μα και βουβές τάσεις και επίσης βλέπουν δυσαρέσκεια μια γενικευμένη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, αυτή την εικόνα μεταφέρουν από τις περιοδείες τους σε όλη την Ελλάδα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024