Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: Η απόφαση Βελόπουλου για τους βουλευτές που φέρονται να συνομιλούν με τη ΝΔ

Εκλογές 2023: Η απόφαση Βελόπουλου για τους βουλευτές που φέρονται να συνομιλούν με τη ΝΔ

Η επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος Βελόπουλου, αποφάσισε να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια οι βουλευτές που φέρονται να βρίσκονται σε συνομιλίες με τη Νέα Δημοκρατία.

Τριγμοί εντός της Ελληνικής Λύσης μετά τα δημοσιεύματα, τα οποία θέλουν να είναι πέτρα του σκανδάλου η κυβερνητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας τάζοντας κομματικές θέσεις σε τρεις βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης ως αντίδωρο της αποχώρησής τους.

Όπως αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, οι τρεις βουλευτές: «Θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους».

Τους «εξορίζει» ο Βελόπουλος

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται:

«Κατόπιν συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι «συνομιλούν» με τη ΝΔ, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τη βασική γραμμή του κόμματος, σύμφωνα με την οποία ουδεμία πιθανότητα συγκυβέρνησης υπάρχει, αλλά και μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος για φαινόμενα οχλήσεων υποψηφίων βουλευτών από στελέχη της ΝΔ, αποφασίστηκαν τα εξής:

Οι φερόμενοι ως «συνομιλητές» της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους.

Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον. Και μία υπενθύμιση προς πάσα κατεύθυνση: πρωτοκλασάτα στελέχη είναι οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης και κανείς άλλος».

Κλήθηκαν σε απολογία – Τι απαντούν

Πρόκειται για τους βουλευτές Αντώνη Μυλωνάκη, Απόστολο Αβδελά και Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, που εκλέγονται στην Ανατολική Αττική, την Α΄ Θεσσαλονίκης και τον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών αντίστοιχα.

«Είμαι υποψήφιος με ερωτηματικό πλέον», δήλωσε ο Αντώνης Μυλωνάκης, συμπληρώνοντας ότι «δεν θα με απαξιώσει κανένας» και ότι «δεν απολογούμαι για τίποτα, δεν έχω πράξει τίποτα». Χαρακτήρισε ψευδέστατο το δημοσίευμα και μίλησε για «βρομιές».

Κατηγορηματικές είναι οι διαψεύσεις και του Απόστολου Αβδελά και της Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου, ωστόσο ο Κυριάκος Βελόπουλος θεωρεί το θέμα κάτι παραπάνω από υπαρκτό, για αυτό και παρέπεμψε τους τρεις βουλευτές του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024