Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Στην πλατεία με τους πρώην - «Βάζουν πλάτη» Σαμαράς και Καραμανλής

Μητσοτάκης: Στην πλατεία με τους πρώην – «Βάζουν πλάτη» Σαμαράς και Καραμανλής

Στην προεκλογική παρουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά ποντάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μηνύματα ενότητας και κομματικής πανστρατιάς από τη Μεσσηνία

Την κινητοποίηση των νυν στελεχών αλλά και παλαιότερων γαλάζιων, οι οποίοι μπορεί να πήραν αποστάσεις από τη ΝΔ στην τετραετία της διακυβέρνησης, διεκδικεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθ’ οδόν προς την 21η Μαΐου, προσδοκώντας να φτάσει στις κάλπες με στεγανοποιημένα τα δεξιά του και με ενισχυμένη διείσδυση στους κεντρώους.

Ο δύσκολος στόχος της αυτοδυναμίας προϋποθέτει, όπως αναγνωρίζουν στο Μαξίμου, τη μέγιστη γαλάζια συσπείρωση ταυτόχρονα με διευρύνσεις, συνεπώς όχι μόνο δεν υπάρχει περιθώριο για μη επιστράτευση όλων των νεοδημοκρατικών ρευμάτων, αλλά επιπλέον κρίνεται αναγκαία η επένδυση στις εικόνες και στη ρητορική ενότητας (όλων των «φυλών») της κεντροδεξιάς παράταξης.

Αυτά πιστοποιεί η επιχείρηση «πανστρατιά» που κήρυξε ουσιαστικά από χθες, Πέμπτη, ο Μητσοτάκης, με πρώτη κίνηση την τόνωση του γαλάζιου ηθικού κατά τη τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στην έδρα του κόμματος στην Πειραιώς.

Οι επόμενες φάσεις της «προσπάθειας της ΝΔ να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», όπως είπε ο (μέχρι και σήμερα) κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είναι «απολύτως φυσιολογικό» να φέρνουν στην πρώτη γραμμή και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Με λίγα λόγια, ο νυν θέλει (και) τους πρώην επί ποδός με κλεισμένα, εκτός απροόπτου, τρία σχετικά «ραντεβού»: στο κάστρο του Σαμαρά, τη Μεσσηνία, στην έδρα του Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη πιθανότατα στις 17 Μαΐου και στο ουδέτερο έδαφος του Ζαππείου στις 9 Μαΐου. Ακόμα ένα δείγμα της ανάγκης του Μητσοτάκη να μην υπάρχουν… απουσίες από την προεκλογική δημόσια σφαίρα και από τις πλατείες των νεοδημοκρατικών συγκεντρώσεων, με προσκλητήρια προς όσους «πιστεύουν στον πατριωτισμό της ευθύνης και στον εκσυγχρονισμό της δημιουργίας», είναι μια ειδική συνάντηση του πρωθυπουργού με παλαιά στελέχη της ΝΔ το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης, αφότου ο ίδιος θα έχει παρουσιάσει τις δεσμεύσεις του για την επόμενη τετραετία.

Στην Καλαμάτα

Πρώτος σταθμός η σημερινή περιοδεία του Μητσοτάκη στην Καλαμάτα, όπου υπήρξε κοινή εμφάνιση με τον Σαμαρά για πρώτη φορά μετά τα εγκαίνια του Ιδρύματος του μεσσήνιου πολιτικού, τα οποία είχαν τραβήξει το πολιτικό ενδιαφέρον… όλης της ΝΔ τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς στο ακροατήριο ήταν και ο νυν και ο μακεδόνας έτερος πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μητσοτάκης και οι δύο γαλάζιοι πρώην πρωθυπουργοί θα βρεθούν εκτός απροόπτου στην εκδήλωση για την επέτειο της υπογραφής της ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ στις 9 Μαΐου (Ημέρα της Ευρώπης) στο Ζάππειο Μέγαρο, απ’ όπου αναμένονται τοποθετήσεις και από τους τρεις, ενώ στη συνέχεια μένει να φανεί πώς θα επιλέξει ο Καραμανλής να δώσει το «παρών» στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη μερικά 24ωρα πριν από τις κάλπες.

Είναι σαφές ότι καθ’ οδόν προς την απλή αναλογική, ενόσω η ΝΔ θα παλεύει για κάλυψη του χαμένου εδάφους και για σινιάλα κατά της ψήφου προς μικρότερους σχηματισμούς ή και της δεξιάς αποχής, η παράταξη δεν έχει την πολυτέλεια για χαλαρότητα, ψιθύρους ή διαφοροποιήσεις – ζητήματα που στη διάρκεια της τετραετίας απαίτησαν… βαλβίδες αποσυμπίεσης προκειμένου να αποφευχθεί η εσωστρέφεια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024