Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναστάτωση στο Κίεβο από μυστηριώδη λάμψη στον ουρανό

Αναστάτωση στο Κίεβο από μυστηριώδη λάμψη στον ουρανό

Η τεράστια λάμψη που φάνηκε για λίγα δευτερόλεπτα, αποδίδεται σε συντρίμμια δορυφόρου.

Αναστάτωση και ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους του Κιέβου μια τεράστια λάμψη που φώτισε για λίγα δευτερόλεπτα τον νυχτερινό ουρανό, με τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας να προχωρούν σε ποικίλα σχόλια στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που μίλησαν για νέα αεροπορική επίθεση από τη Ρωσία, ωστόσο το τεράστιο φωτεινό φωτοστέφανο που διέσχισε τον ουρανό της ουκρανικής πρωτεύουσας προκλήθηκε από την πτώση ενός δορυφόρου της NASA, σύμφωνα με τη διοίκηση της πόλης.

Συντρίμμια που μπήκαν στην ατμόσφαιρα

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Σερχίι Πόπκο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ανάρτησή του στο Telegram, αποδίδοντας τη λάμψη σε συντρίμμια δορυφόρου της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας (NASA) που κάηκαν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα.

«Γύρω στις 22:00, παρατηρήθηκε η λάμψη αντικειμένου στον ουρανό του Κιέβου», έγραψε ο Πόπκο σε ανάρτησή του στο Telegram. «Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το φαινόμενο αυτό ήταν αποτέλεσμα της πτώσης δορυφόρου της NASA στη Γη», συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο:

Σήμανε συναγερμός

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της στρατιωτικής διοίκησης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Kyiv Independent, εκδόθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής για την προστασία από τα συντρίμμια του ουρανού. Το Κίεβο ανέφερε επίσης ότι η αεράμυνα της πόλης δεν αναχαίτισε τον δορυφόρο.

Λίγο αργότερα, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ισχυρίστηκε επίσης ότι η λάμψη «σχετίζεται με την πτώση ενός δορυφόρου/μετεωρίτη», αλλά δήλωσε ότι αυτό δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

«Τα κοινωνικά δίκτυα διασκεδάζουν διαδίδοντας μιμίδια για ιπτάμενους δίσκους, αλλά σας παρακαλούμε να μην χρησιμοποιείτε το επίσημο λογότυπο της Πολεμικής Αεροπορίας για να κάνετε mames», πρόσθεσε η Πολεμική Αεροπορία.

Ήταν γνωστή η… επιστροφή του δορυφόρου

Την Τρίτη, το μέσο ενημέρωσης Space ανέφερε ότι ο δορυφόρος RHESSI της NASA, ο οποίος μελέτησε τον Ήλιο από το 2002 έως το 2018, θα πέσει στη Γη τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού στρατού, ο δορυφόρος αναμενόταν να επανέλθει στη γήινη ατμόσφαιρα την Τετάρτη γύρω στις 8 το βράδυ.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024