Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστράφηκαν οι 15 βαθμοί στη Γιουβέντους που ανεβαίνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας

Επιστράφηκαν οι 15 βαθμοί στη Γιουβέντους που ανεβαίνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας

Μίλαν και Ιντερ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν.

«Είναι βέβαιο πως δεν θα επιστραφούν οι 15 βαθμοί στη Γιουβέντους; Στην Ιταλία είμαστε», έλεγε πριν από μερικές ημέρες ο Ζοζέ Μουρίνιο. Και δικαιώθηκε.
Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Ιταλίας επιστρέφει τους 15 βαθμούς στη Βέκια Σινιόρα που της είχαν αφαιρεθεί λόγω του σκανδάλου με τις υπερτιμολογήσεις των παικτών, εν αναμονή της νέας δίκης για να διευκρινιστεί περαιτέρω η διαμάχη για τα κεφαλαιακά κέρδη. Αυτό σημαίνει πως αν τελικά τιμωρηθεί η ποινή θα ισχύσει για τη σεζόν 2023/24.

Με αυτή την απόφαση η Γιουβέντους ανεβαίνει στην τρίτη θέση της βαθμολογία με 59 βαθμούς, πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι (75) και τη Λάτσιο (61), ενώ αφήνει στην τέταρτη θέση τη Ρόμα (56).

Δίνει ταυτόχρονα μία νέα διάσταση στο Derby della Madonnina στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μετατρέπεται σε μονόδρομο τόσο για τη Μίλαν που υποχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Serie A, όσο και στην Ιντερ (6η) για να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν παραμείνει ως έχει η βαθμολογία, ο μόνος τρόπος για να παίξουν μία από τις δύο μιλανέζικες ομάδες στην επόμενη διοργάνωση είναι να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Η ιταλική ομοσπονδία δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο στην έφεση οπότε τη θέση της πήρε ο εισαγγελέας της CONI (ολυμπιακή επιτροπή της Ιταλίας), Ούγκο Τάουσερ, ο οποίος ουσιαστικά ομολόγησε ότι η απόφαση «παρουσιάζει έλλειψη σαφήνειας στο κίνητρο που πρέπει να εκτιμηθεί και να αξιολογηθεί με νέα απόφαση».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024