Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο «όχι» από Βαρουφάκη σε κυβέρνηση ηττημένων

Νέο «όχι» από Βαρουφάκη σε κυβέρνηση ηττημένων

«Δεν είμαστε εδώ για να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός» σημείωσε ο γ.γ. του ΜέΡΑ25.

Κάθε σκέψη για συμμετοχή του ΜέΡΑ25 σε κυβέρνηση ηττημένων μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου έσπευσε να διαψεύσει ο γενικός γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης.

«Σε καμία των περιπτώσεων το ΜέΡΑ25 δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία από αυτές τις κυβερνήσεις για τις οποίες σκέφτονται, ούτε θα υπάρξει ανοχή από εμάς» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Μάλιστα, θέλησε να γίνει ακόμα πιο σαφής για τη στάση που θα κρατήσει μετεκλογικά, που δήλωσε πως θα προτιμούσε να του κοπεί το χέρι.

«Να μου κοπεί το χέρι από τον ώμο και επειδή ακριβώς ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση και θυμάμαι τι σημαίνει αναντιστοιχία λόγων και έργων, άλλος ένας λόγος να μην πέσουμε ως ΜέΡΑ25 στην παγίδα να γίνει μία τράμπα αρχών για υπουργικά αυτοκίνητα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχουμε εμείς για να ξαναγίνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός ή για να γίνει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός. Εδώ έχουμε συγκεκριμένες θέσεις για συγκεκριμένα ζητήματα» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

«Ψήφος» στην απλή αναλογική

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι θεωρεί καλύτερο το σύστημα της απλής αναλογικής. «Εμείς πιστεύουμε στην απλή αναλογική, την θεωρούμε ότι είναι συνώνυμη με τη δημοκρατία όμως η απλή αναλογική για να τιμηθεί πρέπει να τιμηθεί στην πράξη» τόνισε.

Όπως σημείωσε, θα έπρεπε οι συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων για πιθανή μετεκλογική συνεργασία να είχαν γίνει αρκετό καιρό νωρίτερα.

«Εμείς δύο χρόνια προσκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, όποιον θέλει να μιλήσουμε για τα πράγματα που αφορούν στους πολίτες, όχι για το πώς θα μοιράσουμε τα υπουργεία μεταξύ μας. Να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες σύγκλισης στα βασικά ζητήματα της χώρας» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

«Όταν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας κλείνει την πόρτα και λέει “καμία συζήτηση, ελάτε μετά”, ουσιαστικά μας λέει “ελάτε να πάρετε κανένα υπουργικό αυτοκίνητο και να μου δώσετε ψήφους εμένα να γίνω πρωθυπουργός”» συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, μπορεί εκείνος να λεει άλλα πράγματα μετεκλογικά από αυτά που λεει προεκλογικά εμείς δεν το κάνουμε αυτό».

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024