Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ με τους Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν - Αγνοείται το ασθενοφόρο που τους μετέφερε

Θρίλερ με τους Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν – Αγνοείται το ασθενοφόρο που τους μετέφερε

Δεν έχει εντοπιστεί το ασθενοφόρο που μετέφερε τους δύο Έλληνες τραυματίες σε ασφαλές σημείο στο Σουδάν – Οι τελευταίες εξελίξεις.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διακομιδή των δύο Ελλήνων τραυματιών από το νοσοκομείο του Χαρτούμ, το οποίο εκκενώνεται, καθώς χτυπήθηκε χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν.

Οι δύο Έλληνες επρόκειτο να μετακινηθούν με ασθενοφόρο που ναύλωσε η ελληνική κοινότητα αλλά ακόμα δεν έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββα.

«Οι δύο Έλληνες τραυματίες περίμεναν στην είσοδο του νοσοκομείου σε καροτσάκια για να τους παραλάβει το ασθενοφόρο. Ωστόσο, χάσαμε την επαφή με το ασθενοφόρο και δεν ξέρουμε τι έχει γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, μιλώντας στον ΣΚΑϊ. «Δεν μπορούμε να τους περιθάλψουμε, αλλά δεν έχουμε άλλη λύση από το να τους πάρουμε από εκεί» εξηγεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες έχουν θραύσματα, ο ένας στην κοιλιακή χώρα κι ο άλλος στα πόδια, όμως δεν έχουν χειρουργηθεί μιας και δεν υπάρχουν τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά στα νοσοκομεία που αδυνατούν να ανεφοδιαστούν με υλικά λόγω των σφοδρών μαχών που μαίνονται στους δρόμους της πρωτεύουσας της αφρικανικής χώρας.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό, ωστόσο, μέχρι στιγμής οι εχθροπραξίες δεν επιτρέπουν τόσο στην ελληνική κυβέρνηση, όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές να επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό των αμάχων που βρίσκονται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Αυξάνονται οι νεκροί – Ανησυχία για τους εγκλωβισμένους

Τουλάχιστον 270 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα των συγκρούσεων στο Σουδάν, ενώ άλλοι 2.600 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Σε δυσμενή θέση βρίσκονται και οι περίπου 150 Έλληνες ομογενείς που ζουν στο Σουδάν. Για την κατάστασή τους μίλησε στην ΕΡΤ ο Ηλίας Γαλάνης, εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αίγυπτο.

Για τις προμήθειες που έχουν, ο κ. Γαλάνης είπε ότι φαντάζεται ότι ακόμα επαρκούν, ενώ ανέφερε ότι σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ νερό και ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχει. Ο κ. Γαλάνης τόνισε ότι 74 Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από το Σουδάν ενώ στη Μητρόπολη παραμένουν 15 άτομα τα οποία είχαν πάει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για τη Θεία Λειτουργία.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024