Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοφία Μπεκατώρου: «Κανένα κόμμα δεν έχει σταθεί με σαφή τρόπο απέναντι σε τέτοια θέματα»

Σοφία Μπεκατώρου: «Κανένα κόμμα δεν έχει σταθεί με σαφή τρόπο απέναντι σε τέτοια θέματα»

Η Ολυμπιονίκης έκανε δριμεία κριτική στα πολιτικά κόμματα

Η Ολυμπιονίκης  Σοφία Μπεκατώρου, με αφορμή την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη αλλά και τη δική της σεξουαλική κακοποίηση για την οποία μίλησε δημόσια το 2020, ανοίγοντας τον κύκλο του ελληνικού #metoo, μίλησε για τη στάση του κόσμου και δη του πολιτικού απέναντι στα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 είπε πως εκτιμά ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα μετά από 2 χρόνια συζητήσεων γύρω από το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης, και επίσης πως κανένα κόμμα δεν έχει σταθεί απέναντι στο ζήτημα με σαφή τρόπο.

«Το δικαίωμα στην αλήθεια τιμωρείται»

«Είναι τραγικό όταν προχωράνε σε τέτοιες αποκαλύψεις και όλο το απόρρητο καταρρίπτεται και αυτός είναι ο λόγος που τα θύματα φοβούνται γιατί το δικαίωμα στην αλήθεια τιμωρείται» είπε αρχικά ερωτώμενη σχετικά με την αποκάλυψη της ταυτότητας της Ελένης Χρονοπούλου.

«Παρότι έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων εδώ και 2 χρόνια επί της ουσίας κανένα κόμμα δεν έχει σταθεί με σαφή τρόπο…δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά κάτι» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση εάν πλήρωσε και εκείνη το κόστος της δημόσιας καταγγελίας της, για τη δική της σεξουαλική κακοποίηση απάντησε: «Φυσικά και έχω πληρώσει και πολλοί έσπευσαν τότε να πουν ότι η σκοπιμότητά μου ήταν για να εμπλακώ στη διοίκηση της Ομοσπονδίας (Ιστιοπλοΐας), κάτι που αποδείχθηκε ότι δεν έγινε, μετά ότι με ενδιέφερε ο πολιτικός χώρος, ούτε αυτό έγινε».

Επισήμανε πως πάντοτε όταν το θύμα μιλάει, πολλοί βιάζονται να ακυρώσουν τους ισχυρισμούς του ή στέκονται καχύποπτα απέναντί του, αντί να ακούσουν προσεκτικά όσα με πολύ μεγάλη δυσκολία λέει.

«Τα κόμματα πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν κινηματικές πρωτοβουλίες και ασχολούνται με θέματα που αφορούν στις γυναίκες, στη βία, στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα» επισήμανε και κατέληξε λέγοντας πως «δεν μπορούμε απλά να επιλέγουμε άτομα για τα κόμματα που μας εκπροσωπούν απλά επειδή έχουν μεγαλύτερη δημοσιότητα από κάποιους άλλους».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024