Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hikvision: O γίγαντας των καμερών ασφάλειας κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Hikvision: O γίγαντας των καμερών ασφάλειας κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Η Hikvision δεν διαψεύδει τη στενή σχέση της με την κινεζική κυβέρνηση.

Η κινεζική Hikvision, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καμερών ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο, «μεταμφιέζει» προϊόντα της που πωλούνται στην αμερικανική κυβέρνηση ώστε να λειτουργούν ως κερκόπορτα για τους κατασκόπους της Κίνας, εκτιμά το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στα Pentagon Leaks.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του BBC, η Hikvision αρνήθηκε τις κατηγορίες που της προσάπτει το Πεντάγωνο, δεν εξήγησε όμως τους λόγους για τους οποίους συνεργάζεται με τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Για λόγους ασφάλειας οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τα προϊόντα της Hikvision, η οποία έχει εξασφαλίσει επικερδή συμβόλαια για την κατασκευή ενός τεράστιου δικτύου επιτήρησης στην Κίνα, δίκτυο που παρακολουθεί και την διωκόμενη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Τους τελευταίους μήνες κι άλλες Δυτικές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα κατά της εταιρείας, της οποίας μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο κρατικός όμιλος China Electronics Technology Group Corporation.

Στο έγγραφο που διέρρευσε από το Πεντάγωνο, η Hikvision φέρεται να «συνεργάζεται με κινεζικές οντότητες πληροφοριών» και να «χρησιμοποιεί τις σχέσεις της με μεταπωλητές για να μεταμφιέζει προϊόντα για πώληση σε κρατικές προμήθειες».

Η κινεζική εταιρεία ουσιαστικά πουλά τα προϊόντα τους σε τρίτους οι οποίοι τα διαθέτουν στην αγορά με τη δική τους επωνυμία –μια διαδεδομένη πρακτική, γνωστή ως «λευκή ετικέτα».

Λόγω της πρακτικής αυτής, λέει το αμερικανικό έγγραφο, προϊόντα της Hikvision συνεχίζουν να προσφέρονται για πώληση στην αγορά των ΗΠΑ και μπορεί να χρησιμοποιούνται σε κυβερνητικές υπηρεσίες για κατασκοπεία κατά του Πενταγώνου.

Λόγω της καχυποψίας απέναντι στην Hikvision, οι υπηρεσίες της βρετανικής κυβέρνησης έλαβαν οδηγία τον Νοέμβριο να μην χρησιμοποιούν κάμερες της εταιρείας σε «ευαίσθητες θέσεις», ενώ η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα απομάκρυνε τις κάμερες κινεζικής κατασκευής από χώρους του υπουργείου Άμυνας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024