Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alibaba: O γίγαντας του κινεζικού Διαδικτύου λανσάρει το δικό του ChatGPT

Alibaba: O γίγαντας του κινεζικού Διαδικτύου λανσάρει το δικό του ChatGPT

Μετά την Baidu, και η Alibaba παρουσιάζει ένα εναλλακτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.

«Στα σκαριά» βρίσκεται η απάντηση στο ChatGPT από τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα Alibaba.

Το Tongyi Qianwen, όπως θα είναι το όνομα του δεύτερου «κινέζικου ChatGPT» (το πρώτο παρουσιάστηκε τον Μάρτιο από την Baidu) θα διαθέτει δυνατότητες λειτουργίας στην κινεζική και την αγγλική γλώσσα. Θα αναπτυχθεί αρχικά στο DingTalk, το λογισμικό επαγγελματικής επικοινωνίας της Alibaba, καθώς και στο Tmall Genie, έναν πάροχο έξυπνων οικιακών συσκευών, όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Τεχνολογική καμπή

Στο 2023 Alibaba Cloud Summit, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επεκτείνει το chatbot με τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα της Alibaba, από την επιχειρηματική επικοινωνία μέχρι το ηλεκτρονικό εμπόριο, στο «εγγύς μέλλον», χωρίς να δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή τεχνολογικής καμπής που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη και το cloud computing και οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν τον μετασχηματισμό της νοημοσύνης για να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό», δήλωσε ο Daniel Zhang, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Alibaba Group και διευθύνων σύμβουλος της Alibaba Cloud Intelligence.

«Το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης θα ενσωματωθεί σε όλες τις διάφορες επιχειρήσεις της Alibaba για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών στο εγγύς μέλλον. Οι πελάτες και οι προγραμματιστές της εταιρείας θα έχουν πρόσβαση στο μοντέλο για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες λειτουργίες AI με οικονομικά αποδοτικό τρόπο», δήλωσε η εταιρεία.

Η Alibaba Cloud θα προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση στο Tongyi Qianwen στο cloud και θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα.

Πώς θα λειτουργεί

Το chatbot θα είναι εναρμονισμένο με ιδιόκτητες πληροφορίες και δεδομένα από τους πελάτες, μειώνοντας τους πόρους και το κόστος για τις εταιρείες αυτές. Οι εταιρικοί πελάτες του Alibaba Cloud στην Κίνα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Tongyi Qianwen για beta δοκιμές.

«Ελπίζουμε να διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους με τον μετασχηματισμό της νοημοσύνης τους και, τελικά, να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της επιχειρηματικής τους παραγωγικότητας, στην επέκταση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων τους, ενώ παράλληλα θα ξεκλειδώσουμε περισσότερες συναρπαστικές ευκαιρίες μέσω καινοτομιών», δήλωσε ο Jingren Zhou, CTO της Alibaba Cloud Intelligence, στην ανακοίνωση.

Οι προγραμματιστές στην Κίνα μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για beta δοκιμή του Tongyi Qianwen για να δημιουργήσουν τις εφαρμογές AI τους σε κλίμακα, δήλωσε η εταιρεία.

Οι χρήστες μπορούν να περιμένουν σύντομα να προστεθούν στο μοντέλο Tongyi Qianwen «πιο συναρπαστικά» χαρακτηριστικά AI, όπως η κατανόηση εικόνας και η μετατροπή κειμένου σε εικόνα.

Πρωτοπόρος η Baidu

Η Alibaba είναι ο τελευταίος κινεζικός παίκτης που παρουσιάζει εναλλακτικές λύσεις στο ChatGPT. Είχε προηγηθεί η Baidu, η οποία τον Μάρτιο είχε αποκαλύψει μια δική της εκδοχή του ChatGPT, το «Ernie Bot».

Όπως σημειώνει το CNBC, κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες από την Alibaba έως την Baidu και την NetEase έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους να λανσάρουν προϊόντα τύπου ChatGPT.

Η Alibaba έχει διατηρήσει τη θέση της ως ο τρίτος κορυφαίος πάροχος δημόσιας υποδομής cloud ως υπηρεσία (IaaS) παγκοσμίως από το 2018, σύμφωνα με την International Data Corporation.

Η τεχνολογική εταιρεία κατέχει επίσης τις θέσεις του τρίτου κορυφαίου παρόχου IaaS παγκοσμίως και του κορυφαίου παρόχου IaaS στην Ασία και τον Ειρηνικό με βάση τα έσοδα σε δολάρια ΗΠΑ από το 2018, σύμφωνα με την εταιρεία τεχνολογικών ερευνών Gartner.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024