Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινέ-εκπαίδευση στα σχολεία

Σινέ-εκπαίδευση στα σχολεία

Μια θαυμάσια δουλειά

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνω την θαυμάσια δουλειά που γίνεται στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου από τότε που τα ηνία του ανάλαβε το Δ.Σ. στο οποίο προεδρεύει ο σκηνοθέτης Μάρκος Χολέβας. Οι διαρκείς δραστηριότητες του θεσμού τον έχουν βοηθήσει να διαμορφώσει προς το καλύτερο την εικόνα του και να αλλάξει το προφίλ του αρτηριοσκληρωτικού γραφειοκρατικού θεσμού που επί χρόνια, με …πίστη, διατηρούσε.

Η διοργάνωση του δωρεάν επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς με θέμα την αξιοποίηση της Ψηφιακής Πλατφόρμας Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία (CINEDU) στα σχολεία είναι ένα τελευταίο παράδειγμα (συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση -Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»).

Σύμφωνα με το ΕΚΚ το σεμινάριο θα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως από εξειδικευμένους επιμορφωτές στον τομέα του κινηματογράφου, αλλά και της εκπαίδευσης και θα έχει διάρκεια έξι διδακτικών ωρών. Καθώς το ΕΚΚ στοχεύει στην εξασφάλιση της συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων, θα προσφέρονται τμήματα σε καθημερινή βάση, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινώνεται κάθε εβδομάδα. Επίσης, κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να εγγραφεί σε όποιο από τα διαθέσιμα τμήματα επιθυμεί και μπορεί να βρει σχετικές πληροφορίες στην πλατφόρμα CINEDU, στο παράρτημα «Τα νέα μας».

Το CINEDU (https://www.cinedu-gfc.gr/) είναι μια εθνικής εμβέλειας πλατφόρμα streaming ταινιών για όλα τα σχολεία. Ο σχεδιασμός του έγινε για να συστήσει τον κινηματογράφο ως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, παρέχει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δωρεάν πρόσβαση σε έναν κατάλογο τουλάχιστον 92 σύγχρονων ταινιών, ελληνικής και διεθνούς παραγωγής, αλλά και σε πρωτότυπο συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό για χρήση στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.

Sports in

Καταρρίφθηκε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στον στίβο

Ο Μίκολας Αλέκνα είναι γιος του ολυμπιονίκη της δισκοβολίας Βιργκίλιους Αλέκνα (χρυσό το 2000 και το 2004, χάλκινο το 2008)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024