Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μουρίνιο για Πελεγκρίνι: «Δεν τον άφησα να εκτελέσει πέναλτι για να μην έχει πίεση»

Μουρίνιο για Πελεγκρίνι: «Δεν τον άφησα να εκτελέσει πέναλτι για να μην έχει πίεση»

Ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε το λόγο για τον οποίο δεν άφησε τον Ιταλό μεσοεπιθετικό να πάρει πάνω του μια εκτέλεση πέναλτι στον αγώνα της Ρόμα με την Ουντινέζε.

Η Ρόμα επικράτησε 3-0 της Ουντινέζε για το πρωτάθλημα και έμεινε μόνη 3η στη βαθμολογία της Serie A με 56 βαθμούς. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει αρκετές πιθανότητες μάλιστα να βρεθεί στο Champions League της επόμενης περιόδου (η Μίλαν είναι 4η με 53 βαθμούς και η Ίντερ 5η με 51).

Βέβαια οι περισσότεροι δε στάθηκαν στη νίκη της Ρόμα αλλά στο γεγονός ότι ο σπεσιαλίστας Πελεγκρίνι δεν πήρε πάνω του μία εκτέλεση πέναλτι (το έχασαν οι Ρωμαίοι με τον Μπόβε τελικά να σκοράρει μετά από… ριμπάουντ).

Ο Ζοσέ Μουρίνιο λοιπόν τόνισε ότι δεν άφησε τον Πελεγκρίνι να χτυπήσει το πέναλτι γιατί σε περίπτωση που αστοχούσε θα είχε μια επιπλέον πίεση πάνω του.

«Χρειαζόμασταν τη νίκη, να παίξουμε χωρίς ο Πελεγκρίνι να έχει την πίεση στους ώμους του επειδή έχασε ένα πέναλτι ή λόγω των προηγούμενων εμφανίσεων που δεν ήταν φανταστικές. Έχει την εμπιστοσύνη μου.

Η απόφαση να μην τον αφήσω να το εκτελέσει εκείνος ήταν απλώς επειδή δεν χρειαζόμουν την επιπλέον πίεση.

Μάλιστα, του είπα ότι αν υπήρχε πέναλτι για να γίνει το 2-0, ήταν δικό του, αλλά αν ήταν καθοριστικό, σήμερα δεν ήταν η μέρα», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικό με τον Πελεγκρίνι να αφήνει τον Κριστάντε να χτυπήσει το συγκεκριμένο πέναλτι, και τον αρχηγό της Ρόμα τελικώς να σκοράρει τέρμα στο 3-0 των Ρωμάιων.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024