Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαστούκι των Πολωνών σε ΚΕΔ και Μπένετ- Σφυρίζει απόψε ο… μεθυσμένος Ρατσκόφσκι

Χαστούκι των Πολωνών σε ΚΕΔ και Μπένετ- Σφυρίζει απόψε ο… μεθυσμένος Ρατσκόφσκι

Ο διαιτητής Πάβελ Ρατσκόφσκι μια εβδομάδα μετά τον «εξευτελισμό» που πέρασε από τον Μπένετ είναι ξανά στο γήπεδο

Κίνηση με νόημα από την Πολωνική Ομοσπονδία κόντρα στην ιστορία ντροπής της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα με πρωταγωνιστή τον Στιβ Μπένετ και της ΚΕΔ.

Ο διαιτητής Πάβελ Ρατσκόφσκι που γελοιοποιήθηκε και «εξαφανίστηκε» από τον ορισμό του ΑΕΚ-Άρης για την 4η αγωνιστική των playoffs όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά απόψε βρίσκεται ξανά στο γήπεδο για την αναμέτρηση Σταλ Μίελετς – Λέγκνιτσα και την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της χώρας του.

Τι λέει η κίνηση αυτή; Μα φυσικά πως οι Πολωνοί δεν πιστεύουν όλες αυτές τις γελοιότητες αλλά και τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο ένας διεθνής ρέφερι βρέθηκε ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα στην Ελλάδα.

Και η Πολωνική Ομοσπονδία προφανώς θέλει να στείλει με αυτόν τον ορισμό ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Με πρώτο παραλήπτη την ελληνική ΚΕΔ και τον Στιβ Μπένετ. Μέχρι τώρα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Πολωνία, μικρή πρόοδος έχει σημειωθεί στη διαλεύκανση της υπόθεσης, με την UEFA να διεξάγει τη δική της έρευνα.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η πολωνική ομοσπονδία θα πρέπει να απαιτήσει από την ελληνική εξηγήσεις προκειμένου τελικά να γίνει κατανοητό γιατί ο Ρατσκόφσκι και οι συνάδελφοί του αποφασίστηκε να μην σφυρίξουν στο ΑΕΚ-Άρης, αλλά και να προσκομίσουν αποδείξεις ότι είχαν ακατάλληλη συμπεριφορά. Στην Πολωνία αντιμετωπίζουν το ζήτημα αυτό με σοβαρότητα και η κίνηση της Ομοσπονδίας να ορίσει και πάλι τους εν λόγω διαιτητές σε αγώνες πρωταθλήματος, δείχνει ξεκάθαρα και τη στήριξή της σε αυτούς.

Η υπόθεση έχει πάρει όπως είναι λογικό μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ της Πολωνίας και όσα ακούγονται εκεί για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν τα λες ακριβώς τιμητικά: Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Ματσέι Μουράφσκι, που αγωνίστηκε στο παρελθόν σε Άρη και Απόλλωνα Καλαμαριάς:

Δεν γνωρίζω πώς είναι τώρα η κατάσταση στην Ελλάδα γιατί πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ήμουν εκεί, αλλά μπορώ να φανταστώ ότι αυτό που έγινε με τον Πάβελ Ρατσκόφσκι και την ομάδα του ήταν σχεδιασμένο. Είναι εμφανές επίσης ότι τα media έχουν συμμετοχή στην όλη κατάσταση.

Μερικές φορές οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου (σ.σ. αναφερόμενος στο χαμηλό επίπεδο της διαιτησίας στην εποχή του) κάνουν βρώμικα πράγματα για να κερδίσουν. Ίσως κάποιος να είπε ότι ο Πολωνός διαιτητής δεν μπορεί να επηρεαστεί και να θέλησαν να τον αντικαταστήσουν από κάποιον που μπορεί.

Δεν μπορώ να δεχθώ/υποθέσω ότι ο Πολωνός διαιτητής, πηγαίνοντας να διαιτητεύσει έναν αγώνα ξένων ομάδων, θα μπορούσε να μεθύσει και να επιτεθεί σε κάποιον στο αεροδρόμιο. Αυτή είναι εντελώς αφηρημένη κατάσταση για μένα», σημείωσε στην ιστοσελίδα «interia».

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024