Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Υποστηρίζουν ότι για τον εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται ο πρωθυπουργός
Απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσουν αν δόθηκε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν.
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητάει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσουν αν δόθηκε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν και «ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω έμμεσα, την χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας», την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να απεγκλωβιστούν οι Έλληνες πολίτες.
Μάλιστα ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει πως μετά την πανδημία, την εισαγόμενη ακρίβεια, την κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες ανισότητες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί υπεύθυνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τον εμφύλιο στο Σουδάν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Μετά την πανδημία, που για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πανδημία Μητσοτάκη, την εισαγόμενη ακρίβεια που προκάλεσε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακρίβεια Μητσοτάκη, την κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες ανισότητες, για τις οποίες επίσης φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν ότι και για τον εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται ο Πρωθυπουργός. Την ώρα που η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για τους ελληνικής καταγωγής πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, εν μέσω αιματηρού εμφυλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας».
- Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το τραπέζι στους πρωταθλητές Εφήβους του Ολυμπιακού (pics)
- Συναγερμός στη Ζάκυνθο για λεπτοσπείρωση – Ένας θάνατος και δύο κρούσματα στο μικροσκόπιο
- Κίνηση στη κεντροαριστερά, νευρικότητα στελεχών εν αναμονή Τσίπρα – Οι κλεφτές ματιές στον Ανδρουλάκη
- Τρεις τροπολογίες για τις τράπεζες κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Τι προβλέπουν
- Πέθανε ο Στέφανος Ληναίος σε ηλικία 98 χρόνων
- «Βιολάντα»: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης, για την έκρηξη που σκότωσε πέντε εργάτριες
- Δείτε live την εξειδίκευση των μέτρων
- Αν Χάθαγουεϊ: Αλλάχ, εκπροσώπηση, αντιδράσεις – «Όχι όπως η Σαμπρίνα – Είναι μουσουλμάνα; – Insallah»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442