Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάσχα: Μαζική επιστροφή και ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Πάσχα: Μαζική επιστροφή και ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Με υπομονή πρέπει να είναι οπλισμένοι οι οδηγοί που επιστρέφουν σήμερα στην Αττική με την κίνηση στις δύο εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου να είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις τελευταίες ώρες.

Μάλιστα σε πολλά σημεία παρατηρείται και μποτιλιάρισμα με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Κόρινθος-Αθήνα όπου καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη, σχεδόν σε όλο το μήκος της η εθνική οδός από το Βέλο Κορινθίας μέχρι τα Μέγαρα είναι στο κόκκινο.

Στην Αθηνών-Λαμίας καθυστερήσεις σημειώνονται στο ύψος της Τραγάνας, από το Κάστρο μέχρι το Ακραίφνιο και κατά μήκος της λίμνης Υλίκης μέχρι τα διόδια Θηβών.

Τα στοιχεία της Τροχαίας

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, οι καθυστερήσεις ξεκινούν λίγο μετά το Κιάτο, ενώ αρκετά προβλήματα υπάρχουν στο οδικό κομμάτι από την Κόρινθο έως τους Αγίους Θεόδωρους και από Κινέτα έως Μέγαρα.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια του Καλαμακίου, όπου παρατηρείται ανάσχεση 200 μέτρων.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας, όπου οι οδηγοί θα συναντήσουν καθυστερήσεις λίγο πριν από τη Μαλακάσα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, στο ρεύμα εισόδου στα διόδια Αφιδνών έχουν ανοίξει 34 ταμεία για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ στα διόδια Ελευσίνας λειτουργούν περισσότερα από 20 ταμεία.

Στην Αττική από τα δύο διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών αναμένεται σήμερα να περάσουν 300.000 οχήματα σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Υπενθυμίζεται ότι σε 576.914 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών κατά το διάστημα από 7 έως 14 Απριλίου, με αφορμή τις εορτές του Πάσχα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας.

Αυξημένη κίνηση και στη Θεσσαλονίκη

Κορυφώνεται από το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα η επιστροφή των εκδρομέων και στη Θεσσαλονίκη. Ουρές οχημάτων σχηματίζονται ήδη από το μεσημέρι στα διόδια του Αιγινίου και των Μαλγάρων, αλλά και στο τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται σημαντικά προβλήματα.

Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποίησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Τροχαίας, από το μεσημέρι και μέχρι λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, οι μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων σηκώθηκαν για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων οκτώ φορές, στις 12.11, 12.42, 13.55, 14.21, 15.11, 15.45, 16.10 και 16.35, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των εκδρομέων.

Στο δε τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης σημειώνεται κατά διαστήματα συμφόρηση, με καθυστερήσεις περίπου δέκα έως 15 λεπτών, καθώς λόγω των έργων στο τούνελ οι τρεις λωρίδες συγχωνεύονται σε μία, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο, σύμφωνα με την Τροχαία, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί αξιοσημείωτα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σε μεγάλα τμήματα του δικτύου της εθνικής οδού ο καιρός είναι βροχερός, ενώ σε ορισμένες περιοχές προβλέπονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες.

Πέραν της επιστροφής με ΙΧ, με 100% πληρότητα και αυξημένα δρομολόγια συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, περίπου 30 δρομολόγια είναι προγραμματισμένα στη γραμμή Θεσσαλονίκη- Αθήνα και άλλα 25 στην αντίστροφη (έναντι περίπου 20 συνολικά τις καθημερινές), ενώ η κίνηση εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να είναι αυξημένη καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας._

Έκτακτα μέτρα της Τροχαία

Υπενθυμίζεται ότι από τις 12 το μεσημέρι σήμερα μέχρι τις 10 το βράδυ θα είναι σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας  με απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Τα μέτρα θα ισχύουν και αύριο Τρίτη αλλά μόνο στα σημεία ως εξής:

Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024