Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένοπλη ληστεία σε φούρνο στην Κρήτη με λεία 9.500 ευρώ

Ένοπλη ληστεία σε φούρνο στην Κρήτη με λεία 9.500 ευρώ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Μια κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, σε αρτοζαχαροπλαστείο στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν ένας 30χρονος Αλβανός εισέβαλε μέσα στο κατάστημα με καλυμμένα χαρακτηριστικά και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησε την υπάλληλο. Στη συνέχεια η 40χρονη τον οδήγησε στο ντουλάπι με τις εισπράξεις του καταστήματος και ο δράστης τα πήρε και έγινε καπνός. Το συνολικό ποσό το οποίο απέσπασε ανέρχεται στις 9.552 ευρώ.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία μετά από έρευνα εντόπισε και συνέλαβε τον δράστη, η 40χρονη υπάλληλος όταν κλήθηκε για αναγνώριση παραδέχθηκε πως εκείνος ήταν ο δράστης όμως απέκρυψε από τις αστυνομικές αρχές ότι πρόκειται για το σύντροφό της.

Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο δράστες και στη συνέχεια επέστρεψε τα κλοπιμαία στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Ο 30χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και κλοπή, ενώ η 40χρονη για ψευδή κατάθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Άμεσα εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και συνελήφθησαν αλλοδαπός και ημεδαπή κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, νομοθεσίας περί όπλων και ψευδούς κατάθεσης.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (16.04.2023) άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και με την απειλή μαχαιριού, εισήλθε σε επιχείρηση (αρτοζαχαροπλαστείο) ημεδαπού σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και αφού ακινητοποίησε ημεδαπή υπάλληλο αφαίρεσε από ερμάριο της επιχείρησης, τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 9.552 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση και την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού και λοιπών στοιχείων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε η εμπλοκή ανωτέρω αλλοδαπού ο οποίος αφού εντοπίσθηκε υπέδειξε σημείο απόκρυψης αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού το οποίο κατασχέθηκε και εν συνεχεία αποδόθηκε στον ημεδαπό ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Επίσης, συνελήφθη η ημεδαπή υπάλληλος κατηγορούμενη για ψευδή κατάθεση διότι κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς αναγνώρισε τον αλλοδαπό ως δράστη ανωτέρω πράξεων αποκρύπτοντας όμως ότι τον γνωρίζει καθώς διατηρούν προσωπική σχέση.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024