Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά εγγυήσεις ασφαλείας του ΝΑΤΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά εγγυήσεις ασφαλείας του ΝΑΤΟ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά εγγυήσεις ασφαλείας από το ΝΑΤΟ.

Ενόψει της επόμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία τον Ιούλιο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά μια σαφέστερη προοπτική ένταξης και εγγυήσεις ασφαλείας για τη χώρα του. «Απαιτούνται αποτελεσματικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία (…) ακόμη και πριν από την ένταξή μας στη Συμμαχία», δήλωσε ο Σελένσκι σε βραδινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του το Σάββατο, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Ο Zελένσκι είχε ζητήσει την ταχύτερη ένταξη της Ουκρανίας στη δυτική στρατιωτική συμμαχία το φθινόπωρο του 2022. Ωστόσο, προϋπόθεση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι η υποψήφια χώρα να μην εμπλέκεται σε διεθνείς συγκρούσεις και διαμάχες για τις συνοριακές διαδρομές. Η Ουκρανία δέχθηκε εισβολή από τη Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους και έκτοτε αμύνεται στον επιθετικό πόλεμο της γειτονικής χώρας.

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε έντεκα αμάχους μετά τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην ανατολική πόλη Σλόβιανσκ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η Πολωνία – παρά τον ρόλο της ως στενού συμμάχου – απαγόρευσε τις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία. Και η ηγεσία στο Κίεβο έβαλε εκατοντάδες ακόμη ρωσικές εταιρείες και άτομα στον κατάλογο των κυρώσεων που επέβαλε.

Στην ομιλία του, ο Ζελένσκι μνημόνευσε επίσης τα θύματα της πυραυλικής επίθεσης της περασμένης Παρασκευής σε κατοικημένη συνοικία του Σλόβιανσκ. Μεταξύ των έντεκα νεκρών στην περιοχή του Ντονέτσκ είναι και ένα παιδί δύο ετών, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Περισσότεροι από 20 άνθρωποι φέρονται να έχουν τραυματιστεί. Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024