Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραυματίες σε διάφορες περιοχές της χώρας από τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Τραυματίες σε διάφορες περιοχές της χώρας από τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Για ορισμένα συμβάντα δεν αποκλείεται η Αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις

Ούτε φέτος κύλησε γαλήνια το βράδυ της Ανάστασης  καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας δεν έλειψαν οι τραυματίες από τα βεγγαλικά. Δυστυχώς η πλειονότητα αυτών είναι ανήλικοι, με ορισμένους να ακρωτηριάζονται και άλλους να φέρουν σοβαρά εγκαύματα.

Συγκεκριμένα στο Αγκίστρι, ένα 14χρονο αγόρι υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από αεροδιακομιδή και ένα 13χρονο αγόρι από τη Σύμη που υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Ρόδος

Θύμα των βεγγαλικών έπεσε και ένα 7χρονο κορίτσι από τη Ρόδο, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του νησιού με πολλά εγκαύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη βρισκόταν στον προαύλιο χώρο εκκλησίας, όταν δίπλα της προκλήθηκε μεγάλη φωτιά από τη ρίψη των πυροτεχνημάτων.

Για το θλιβερό περιστατικό τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Μανώλας, κ. Νεκτάριος Μουστακέλλης, ο οποίος σε ανάρτησή του δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση…Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει…Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα…Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του…Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες «σιγά τί θα γίνει;» κι’ όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας.Καλή Ανάσταση!!Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του».

Η δράση των νεαρών δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ύστερα έβαλαν στο στόχαστρο και το πνευματικό πολιτιστικό κέντρο Μαλώνας. Συγκεκριμένα, πέταξαν βεγγαλικά μπροστά από την πύλη του κτιρίου, τα οποία εξερράγησαν και προκάλεσαν εκκωφαντικό θόρυβο.

Αρκαδία

Σοβαρό ατύχημα είχαμε και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, καθώς τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά.

Το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου. Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες. Οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη αφού φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

Κρήτη

Πέραν των τραυματισμών δεν έλειψαν και οι υλικές ζημιές. Στο Ηράκλειο Κρήτης συγκεκριμένα 4 οχήματα Ι.Χ τυλίχθηκαν στις φλόγες, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση του Κυρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκλήθηκαν σε αυτά ζημιές, σε άλλα μικρότερης και σε άλλα μεγαλύτερης έκτασης. Στο σημείο κλήθηκε και επιχείρησε η Πυροσβεστική με δύο οχήματα και έξι υπαλλήλους.

Η φωτιά δεν αποκλείεται να επεκτάθηκε στα  αυτοκίνητα από τα βεγγαλικά και τις φωτιές για το «Χριστός Ανέστη».

Η εκδοχή αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι η Πυροσβεστική, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, δέχτηκε κλήση για να παρέμβει στις 12:05.

Η φωτιά δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από αυτοσχέδια βεγγαλικά ή και κάποιου είδους μολότοφ. Ωστόσο δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο κάποιας άλλης εστίας.

Το συμβάν φέρεται να εκδηλώθηκε την ώρα της Ανάστασης ωστόσο τα ακριβή αίτια της φωτιάς έχει ήδη αναλάβει να διαλευκάνει, λαμβάνοντας καταθέσεις, το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής που διενεργεί την προανάκριση. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν διώξεις και συλλήψεις.

Τα προβλήματα και οι ζημιές στην περιοχή δεν περιορίστηκαν στα τέσσερα οχήματα, καθώς προκλήθηκαν σε διάφορα σημεία μικρής έκτασης πυρκαγιές και η Πυροσβεστική σε όλο το νομό κλήθηκε να παρέμβει από τις 12.01 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 1.40 σε περιστατικά στην Χερσόνησο, στις Μοίρες, στις Βούτες, στο Τσαλικάκι και στην πόλη του Ηρακλείου, στην οδό 1821 και στα Καμίνια.

Στα Δειλινά και τον Μασταμπά η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση στην μεν πρώτη περίπτωση καθώς υπήρξε φόβος ότι άρπαξαν φωτιά από τη φουνάρα του Ιούδα τα πεύκα της περιοχής και στη δεύτερη γιατί υπήρξε ο φόβος για τα καλώδια της ΔΕΗ.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024