Το in στην εμπόλεμη… Ανάσταση στον Νέο Κόσμο
Πολεμικό τοπίο θύμιζε για μια ακόμα φορά η Ανάσταση στον ιερό ναό της Αναλήψεως στη Λαγουμιτζή.
Κάτι από εμπόλεμη ζώνη θύμιζε και φέτος η γειτονιά του ιερού ναού της Αναλήψεως στο Νέο Κόσμο. Εκεί όπου κάθε χρόνο, η Ανάσταση και το «Χριστός Ανέστη» συνοδεύονται από «βροχή» πυροτεχνημάτων και… μολότοφ!


Τα αυτοσχέδια βεγγαλικά έκαναν για μία ακόμα φορά τη νύχτα – μέρα, ενώ οι δρόμοι γύρω από την εκκλησία έμοιαζαν σε βομβαρδισμένο τοπίο και πήραν φωτιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τρόπος εορτασμού της Ανάστασης στη συγκεκριμένη ενορία έχει γίνει πασχαλινό «έθιμο» από τους νεαρούς κατοίκους του Νέου Κόσμου τα τελευταία χρόνια.

Το ιδιότυπο αυτό έθιμο παρακολούθησε πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο σημείο και όπως φαίνεται από τις εικόνες και τα βίντεο του in δεν έχασε την ευκαιρία να απαθανατίσει την ατμόσφαιρα από αυτή την «εμπόλεμη ζώνη» που έκανε τη νύχτα μέρα.

Δείτε τα βίντεο του in
- Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει «χώρο» για διαπραγματεύσεις, αλλά «διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι»
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442