Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγκινήθηκε ο Μπάιντεν – Τα δάκρυα όταν συνάντησε τον ιερέα που μετέλαβε τον γιο πριν πεθάνει

Συγκινήθηκε ο Μπάιντεν – Τα δάκρυα όταν συνάντησε τον ιερέα που μετέλαβε τον γιο πριν πεθάνει

Σύμφωνα με τον πατέρα Ρίτσαρντ Γκίμπονς, εφημέριο του χωριού Νοκ της κομητείας Μάγιο της Ιρλανδίας, ο Τζο Μπάιντεν βούρκωσε όταν συνάντησε τον άνθρωπο που είχε μεταλάβει τον γιο του για τελευταία φορά, λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο το 2015.

Μία έντονη συναισθηματική στιγμή είχε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καθώς την τελευταία μέρα του τετραήμερου ταξιδιού του στην Ιρλανδία συνάντησε τον ιερέα που είχε μεταλάβει για τελευταία φορά τον γιο του Μπο πριν πεθάνει από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015.

Σύμφωνα με τον πατέρα Ρίτσαρντ Γκίμπονς, εφημέριο του χωριού Νοκ της κομητείας Μάγιο της Ιρλανδίας, ο Τζο Μπάιντεν βούρκωσε όταν συνάντησε τον άνθρωπο που είχε μεταλάβει τον γιο του για τελευταία φορά.

«Γέλασε, έκλαψε, έβλεπε κανείς, πόσο συγκινήθηκε και τι σήμαινε όλο αυτό για εκείνον. Ήταν ένα εξαιρετικό απόγευμα. Δεν θα το ξεχάσω», είπε αρχικά και σημείωσε πως δεν γνώριζε ότι κάποιος από τους ιερείς του χωριού είχε προσωπική σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και πως η συνάντηση έγινε την τελευταία στιγμή».

«Μίλησε για την οικογένειά του και για τη σύνδεσή του με τη θρησκεία και επίσης για τον γιο του Μπο που πέθανε. Απλά συνέβη κι ήταν κάπως αυθόρμητο. Απλά συνέβη να εργάζεται στον ναό εδώ. Είναι απλά αξιοσημείωτο και δεν το ήξερα καν. Δεν το ήξερα μέχρι να φθάσει ο πρόεδρος. Έτυχε να δούμε τη συνάντηση του ιερέα, που μετέλαβε το γιο του για τελευταία φορά στις ΗΠΑ», είπε ακόμα ο πατέρας Γκίμπονς.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Independent, ο πατέρας Γκίμπονς ανέφερε ότι μόλις ο Τζο Μπάιντεν έμαθε για αυτή τη σύνδεση θέλησε να συναντήσει αμέσως τον πατέρα Ο’ Γκρέιντι.

«Έστειλε ένα πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας να πάει και να τον βρει. Είχα το νούμερό του και έτσι επικοινώνησα μαζί του αμέσως.Έπαθε το σοκ της ζωής του ερχόμενος και έτσι ήταν ένα υπέροχο, αυθόρμητο πράγμα που συνέβη», προσέθεσε.

Ακόμα ο πατέρας Γκίμπονς δήλωσε πως αν το γνώριζε θα είχε κανονίζει τη συνάντηση από την αρχή τη συνάντηση του πατέρα Ο’ Γκρέιντι με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Ρώτησα τον πατέρα Ο’ Γκρέιντι γιατί δεν μου το είπε όταν ήρθε και που απάντησε: «δεν θα ήθελα να πω πολλά γι’ αυτό»».

«Είχαμε μία ωραία συζήτηση για περίπου 10 λεπτά»

Από την πλευρά του ο πατέρας Ο’ Γκρέιντι δήλωσε ότι η συνάντηση για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια με τον Τζο Μπάιντεν ήταν σαν επανένωση. «Είχαμε μία ωραία συζήτηση για περίπου 10 λεπτά», είπε στο RTE.

«Ήταν χαρούμενος που με είδε και εγώ που τον είδα. Μου έκανε μία μεγάλη αγκαλιά, ήταν σαν επανένωση. Μου είπε ότι εκτιμάει όλα όσα έκανα», προσέθεσε.

Ο πατέρας Ο’ Γκρέιντι συμπλήρωσε πως δεν είχε δει τον Τζο Μπάιντεν από το θάνατο του γιου του πριν από οκτώ χρόνια. «Ήμουν έκπληκτος όταν έλαβα το τηλεφώνημα και μου είπαν ότι ο πρόεδρος θέλει να με δει».

«Ήταν ένα υπέροχο δεκάλεπτο. Δεν τον είχα δει για οκτώ χρόνια από όταν πέθανε ο Μπο και ήταν και γιος του Χάντερ μαζί, οπότε είχαμε μία πραγματική επανένωση.Σίγουρα του λείπει ο γιος του, θρηνεί πολύ, αλλά πιστεύω ότι ο πόνος μειώθηκε για λίγο. Μιλήσαμε λίγο για το πόσο ο πόνος μπορεί να υπάρξει για πολλά χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη πίστη και ήταν σύμπτωση να τον συναντήσω», κατέληξε.

«Του είπα ότι είναι πιστός άνθρωπος και μου απάντησε ότι η πίστη τον στήριξε στο παρελθόν, εκείνη τη δύσκολη περίοδο και ακόμη τον στηρίζει», κατέληξε.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024