Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν έκανε προεκλογική εκστρατεία μέσω τηλεφώνου στην Αυστρία

Ο Ερντογάν έκανε προεκλογική εκστρατεία μέσω τηλεφώνου στην Αυστρία

Τα σόου και οι φιέστες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν περιορίζονται μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.

Για την πιο σκληρή εκλογική αναμέτρηση ετοιμάζεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει τη γνωστή συνταγή της επιτυχίας και έχει επιδοθεί σε μία σειρά από προεκλογικά σόου όπως στην παρουσίαση του νέου αεροπλανοφόρου και στην εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου παρατήρησης εγχώριας κατασκευής, σε μία προσπάθεια να κερδίσει ψήφους.

Όμως τα σόου του Ερντογάν δεν περιορίζονται μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Αυστρία όπου ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε σε ένα κοινό εκατοντάδων απόδημων Τούρκων χωρίς καν να έχει πάει στη χώρα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τουρκικά μέσα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρέθηκε στην Αυστρία και έδωσε το παρών σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Δημοκρατών (UID) μαζί με τον πρέσβη της Τουρκίας στη Βιέννη, Οζάν Τζειχούν καθώς και τον πρόεδρο του Κέντρου Συντονισμού Εκλογών του AKP στο εξωτερικό και βουλευτή του Αντιγιαμάν, Φατίχ Τοπράκ, στην οποία μάλιστα έδωσαν το παρόν και χιλιάδες πολίτες.

Μάλιστα ο Τσαβούσογλου επεφύλασσε και μία έκπληξη για τους παρευρισκομένους καθώς την ώρα που βρισκόταν στο βήμα πήρε τηλέφωνο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον οποίο έβαλε στο μικρόφωνο σε ανοιχτή ακρόαση.

Έτσι ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε το δικό του μήνυμα για τις εκλογές, το οποίο ακούστηκε από τα μεγάφωνα σε μία άτυπη προεκλογική ομιλία χωρίς να είναι καν παρόν.

«Αγαπημένοι μου αδερφοί στο εξωτερικό, σας χαιρετώ με τα πιο ειλικρινή συναισθήματα», είπε αρχικά και στη συνέχεια έστειλε μήνυμα νίκης ενόψει των προεδρικών εκλογών, «η 14η Μαΐου είναι μία νέα ημερομηνία αλλαγής και μεταμόρφωσης για την Τουρκία και το εξωτερικό. Πιστεύω σε εσάς θα κάνετε αυτή την ιστορία μεταμόρφωσης και αλλάγης, νίκη», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Τι δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Από την πλευρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε το UID και τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Togg που δημιουργήθηκε και κατασκευάζεται στην Τουρκία και το οποίο έφερε στη Βιέννη.

Όπως σημείωσε τόσο οι Τούρκοι της χώρας όσο και οι Αυστριακοί έχουν δείξει ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο της Togg, το οποίο όπως ανέφερε θα κάνει εξαγωγές στο κοντινό μέλλον και θα χρησιμοποιείται στις τουρκικές αποστολές στο εξωτερικό.

Ακόμα στάθηκε στη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης της τουρκικής κοινωνίας στο εξωτερικό. «Η εικόνα που βλέπουμε σήμερα είναι η εικόνα που θέλουμε να βλέπουμε. Οι Τούρκοι στο εξωτερικό πρέπει να είναι πιο ισχυροί στις χώρες και στις πόλεις που μένουν»,

Παράλληλα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα και αφού αναφέρθηκε στα έργα που θα κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχαρίστησε τους Τούρκους της χώρας και την Αυστρία για τη βοήθεια που προσέφεραν.

Ανατρέπει τα δεδομένα ο Ερντογάν

Όπως φαίνεται η παλιά καλή συνταγή του Τούρκου προέδρου έχει αρχίσει να καταλαγιάζει την οργή εναντίον του. Έτσι σε δημοσκόπηση της εταιρείας Optimar, που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, στο ερώτημα «ποιον θα ψηφίσετε στις προεδρικές εκλογές;», το 45,9% απάντησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το 43,9% τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Στην ίδια έρευνα ο τρίτος υποψήφιος, Μουχαρέμ Ιντζέ, φαίνεται να κερδίζει 8,3% των ψήφων.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024