Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ινάκι Γουίλιαμς «καθάρισε» για την Μπιλμπάο στο ντέρμπι των Βάσκων (2-0)

Ο Ινάκι Γουίλιαμς «καθάρισε» για την Μπιλμπάο στο ντέρμπι των Βάσκων (2-0)

Με δύο γκολ του Ινάκι Γουίλιαμς η Μπιλμπάο νίκησε με 2-0 τη Σοσιεδάδ στο ντέρμπι ενώ η Βιαγιαδολίδ επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 της Βιγιαρεάλ που… έμεινε στο μεγάλο διπλό στο Μπερναμπέου.

Η δεύτερη εντός έδρας νίκη της Αθλέτικ Μπιλμπάο εντός του 2023 (προερχόταν από 1-2-3) απέναντι στην Σοσιεδάδ με 2-0  διατηρεί την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε «ζωντανή» στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου».

Το ντέρμπι στην χώρα των Βάσκων κρίθηκε από τα δύο γκολ του Ινάκι Γουίλιαμς, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους παρά την ήττα τους να διατηρούν τη διαφορά του +4 από την 5η Βιγιαρεάλ, ωστόσο, εάν η Μπέτις αργότερα επικρατήσει της Εσπανιόλ, τότε θα πλησιάσει στο -3 από την 4η θέση.

Η «βόμβα» της Βιγιαρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (3-2 την Ρεάλ Μαδρίτης), μάλλον επηρέασε… αρνητικά το «κίτρινο υποβρύχιο». Η Βαγιαδολίδ των 10 παικτών από το 75΄ (αποβλήθηκε ο Πεσολάνο), κατάφερε να «φρενάρει» το συγκρότημα του Κίκε Σετιέν μέσα στο «Θεράμικα» και με το 2-1 να πάρει τεράστια βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος (προσωρινά βρίσκεται στο +5 μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού).

Μόλις στο 2′ ο Λάριν έκανε το 0-1 από ασίστ του Αμαλά ενώ στο 34′ ο Eλ Γιαμίκ με τρομερή ατομική προσπάθεια και σουτ έκανε το 0-2. Το μόνο που κατάφερε η Βιγιαρεάλ ήταν να μειώσει σε 1-2 με σουτ του Καπού στο 73′.

Μετά από 6 αγωνιστικές χωρίς ήττα και 3 σερί νίκες, η Βιγιαρεάλ γνώρισε μία οδυνηρή ήττα, που της στέρησε τη δυνατότητα να βρεθεί στο -1 από την τέταρτη θέση (Σοσιεδάδ). Βάσει των αποτελεσμάτων του τελευταίου καιρού άπαντες είχαν μεγάλα όνειρα, ωστόσο, ήρθε το «χαστούκι» από την Βαγιαδολίδ να τους επαναφέρει στην… πραγματικότητα.

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024