Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε για πρώτη φορά βαλλιστικό πύραυλο με στερεό καύσιμο (δείτε εικόνες)

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε για πρώτη φορά βαλλιστικό πύραυλο με στερεό καύσιμο (δείτε εικόνες)

Τεχνολογική πρόοδο άνευ προηγουμένου καταφέρνει η Βόρεια Κορέα με τη νέα εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της.

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα πως εκτόξευσε χθες Πέμπτη «νέο τύπο» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) που χρησιμοποιεί στερεό καύσιμο (φωτογραφία, επάνω, από Rodong Sinmun), κάτι άνευ προηγουμένου για τη χώρα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Εντοπίζονται δυσκολότερα

Οπως μετέδωσε το Γιονάπ, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τη δοκιμή αυτή μείζονα τεχνολογική πρόοδο για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας του.


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί την εκτόξευση με την κόρη του (φωτογραφίες Rodong Sinmun)

Ολοι οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που είχαν εκτοξευθεί μέχρι χθες από την Πιονγιάνγκ κινούνταν με υγρό καύσιμο.

Οι πύραυλοι με στερεό καύσιμο, που η Βόρεια Κορέα προσπαθούσε ν’ αναπτύξει για πολύ καιρό, είναι πιο σταθεροί και μπορούν να ετοιμάζονται και να εκτοξεύονται ταχύτερα, κάτι που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό και την καταστροφή τους από τον εχθρό.

Ο «νέος τύπος ICBM αποτελεί μεγάλη πρόοδο ως προς τις δυνατότητες πυρηνικής αντεπίθεσης» της Βόρειας Κορέας, σχολίασε ο κ. Κιμ, σύμφωνα με το Γιονάπ.

«Εκτόξευσε νέο τύπο…»

Ηδη χθες ο νοτιοκορεατικός στρατός είχε εκτιμήσει πως η Πιονγιάνγκ «εκτόξευσε νέο τύπο βαλλιστικού πυραύλου, πιθανόν με στερεό καύσιμο».

Κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην πρωτεύουσα τον Φεβρουάριο, η Βόρεια Κορέα επέδειξε αριθμό πυραύλων χωρίς προηγούμενο, συμπεριλαμβανομένου σύμφωνα με αναλυτές νέου ICBM με στερεό καύσιμο.

Η ανακοίνωση γίνεται την παραμονή μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές επετείους στη Βόρεια Κορέα –της «Ημέρας του Ηλιου»–, την 15η Απριλίου.

Πρόκειται για την επέτειο γέννησης του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, που γενικά γιορτάζεται με σημαντικές δοκιμές όπλων ή/και στρατιωτικές παρελάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024