Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο και έστειλε στα καταφύγια τους κατοίκους της Χοκάιντο

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο και έστειλε στα καταφύγια τους κατοίκους της Χοκάιντο

Οι αρχές της Ιαπωνίας έδωσαν εντολή μέσω του συστήματος J-Alert στους κατοίκους της Χοκάιντο να σπεύσουν αμέσως σε καταφύγια καθώς υπήρχε κίνδυνος να πληγεί η νήσος από πύραυλο της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, που είναι επίσης γνωστή με την ονομασία θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Η εντολή του Κιμ

Το γραφείο του ιάπωνα πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα ενημέρωσε εξάλλου μέσω Twitter πως «η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε κάτι που μοιάζει να είναι βαλλιστικός πύραυλος».

Η εκτόξευση καταγράφεται δυο ημέρες μετά την εντολή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να ενισχυθεί η αποτρεπτική ισχύς της χώρας του με πιο «πρακτικό και επιθετικό» τρόπο για ν’ αντιμετωπιστεί αυτή που χαρακτήρισε ως «υστερική» επιθετικότητα από μέρους των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Συναγερμός στη Χοκάιντο

Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε πως ο πύραυλος πιστεύεται πως κατέπεσε ήδη στον θαλάσσιο χώρο εκτός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Ωστόσο, οι ιαπωνικές αρχές έδωσαν εντολή μέσω του συστήματος J-Alert (φωτογραφία, επάνω, από kyodo News) στους κατοίκους της Χοκάιντο να σπεύσουν αμέσως σε καταφύγια, μέσα σε κτίρια ή υπογείως, προειδοποιώντας πως υπάρχει κίνδυνος να πλήξει τη νήσο αυτή πύραυλος περί τις 08:00 (τοπική ώρα).

«Δεν έπεσε σε ιαπωνικό έδαφος»

Ο βαλλιστικός πύραυλος «δεν έπεσε στο ιαπωνικό έδαφος», δήλωσε αργότερα ο ιάπωνας πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Αμυνας της Ιαπωνίας Γιασουκάζου Χαμάντα από την πλευρά του είπε σε δημοσιογράφους ότι ο πύραυλος, «πιθανόν» διηπειρωτικός (ICBM), μάλλον δεν κατέπεσε εντός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024