Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετανάστες στο Μεξικό: 209 άτομα βρέθηκαν μέσα σε εγκαταλειμμένο φορτηγό

Μετανάστες στο Μεξικό: 209 άτομα βρέθηκαν μέσα σε εγκαταλειμμένο φορτηγό

Τουλάχιστον ένας από τους ανθρώπους που διασώθηκαν είχε συμπτώματα ασφυξίας και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου αναρρώνει.

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη πως βρήκαν 209 μετανάστες, ανάμεσά τους 25 ασυνόδευτους ανήλικους, μέσα στο ρυμουλκούμενο φορτηγού το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στη νοτιοανατολική πολιτεία Βερακρούς, στον Κόλπο του Μεξικού.

Η υπηρεσία μετανάστευσης της χώρας (INM) διευκρίνισε πως βρέθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης στην κοινότητα Νουέβο Τεάπα, στην άκρη δρόμου που συνδέει τις πόλεις Βιγιαερμόσα και Κοατσακοάλκος. Η Εθνική Φρουρά και το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης διευκρίνισαν πως μέλη τους άνοιξαν την πόρτα του ρυμουλκούμενου όταν άκουσαν ουρλιαχτά· βρήκαν ενήλικους και παιδιά να έχουν στοιβαχτεί στο εσωτερικό.

Συμπτώματα ασφυξίας

Τουλάχιστον ένας από τους ανθρώπους που διασώθηκαν είχε συμπτώματα ασφυξίας και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου αναρρώνει.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι υπήκοοι Γουατεμάλας, οι υπόλοιποι είναι πολίτες κυρίως της Ονδούρας, του Ελ Σαλβαδόρ και του Ισημερινού, ανέφερε το INM.

Πριν από δύο εβδομάδες, 40 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο βόρειο Μεξικό, πάνω στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Οι αρχές διενεργούν έρευνα για «ανθρωποκτονία» κατά συρροή.

Το 2022, πάνω από 50 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί μέσα στο ρυμουλκούμενο φορτηγού που είχε εγκαταλειφθεί εν μέσω καύσωνα στα προάστια του Σαν Αντόνιο, στην πολιτεία Τέξας των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024