Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο: Έπεσαν σοβάδες σε κέντρο που φιλοξενούνται ανήλικα κορίτσια

Ηράκλειο: Έπεσαν σοβάδες σε κέντρο που φιλοξενούνται ανήλικα κορίτσια

Τα 20 κορίτσια από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας μένουν σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου μετά την πτώση σοβάδων στη δομή.

Λίγες μόνο μέρες μετά την κατάρρευση τμήματος της οροφής σε αίθουσα Δημοτικού σχολείου στον Βόλου, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κτήρια στη χώρα μας.

Αυτή τη φορά, το νέο ατύχημα καταγράφηκε σε κέντρο που φιλοξενούνται ανήλικα κορίτσια στον Νομό Ηρακλείου.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στο κτίριο που στεγάζετε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στον Πόρο Ηρακλείου αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα μετά την πτώση σοβάδων.

Συγκεκριμένα, μετά την πτώση των σοβάδων το κτήριο θεωρήθηκε ακατάλληλο για διαμονή και τα περίπου 20 κορίτσια που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο στη δομή, αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Τα κορίτσια βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη χωρίς να έχουν μία μόνιμη στέγη και χωρίς να γνωρίζουν που θα μείνουν το βράδυ.

Οι υπεύθυνοι της δομής ήρθαν τότε σε επαφή με την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και εκείνοι δέχτηκαν να φιλοξενήσουν τα ανήλικα κορίτσια προσωρινά μέχρι να βρεθεί μία λύση.

Για το περιστατικό αυτό ενημερωθήκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ηρακλείου ενώ μέχρι στιγμής έχουν παρέμβει βουλευτές του Νομού.

Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου που βρίσκεται στον Πόρο ενώ όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πηγές έχει βρεθεί ένας χώρος όπου μπορούν να φιλοξενηθούν τα κορίτσια έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.

«Κάνουμε αυτοψίες»

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Δαμανάκη και το neakriti, υπήρξαν κάποιες φθορές εξαιτίας της παλαιότητας του κτηρίου.

«Έχουμε μια συνεργασία με την Περιφέρεια. Κάνουμε αυτοψίες και αυτές τις μέρες. Μέχρι να δούμε τα ζητήματα του κτηρίου, έχουμε μετακινήσει τα παιδιά και φροντίζουμε για την προσωρινή μετεγκατάστασή τους, για να αποκατασταθούν οι όποιες φθορές», δήλωσε.

Όπως αναφέρει το κτήριο, είχε εξεταστεί μετά τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου και είχε κριθεί κατάλληλο από κλιμάκιο του Δήμου ενώ αυτή τη στιγμή τα παιδιά βρίσκονται στο ξενοδοχείο και οι ετοιμασίες για να κινηθούν στον νέο χώρο που θα μεταφερθούν έχουν ήδη ξεκινήσει.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024