Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πρόωρη» ανάσταση για την Εύα Καϊλή – Αποφυλακίζεται τη Μεγάλη Παρασκευή

«Πρόωρη» ανάσταση για την Εύα Καϊλή – Αποφυλακίζεται τη Μεγάλη Παρασκευή

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις αποφυλακιστεί.

Αποφυλακίζεται το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στις 11:00 ώρα Βρυξελών (12:00 ώρα Ελλάδος) η Εύα Καϊλή. Το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημτρακόπουλο θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χάρεν, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών.

Μάλιστα η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο Qatargate στην πρώτη της δήλωση μετά την ανακοίνωση της αποφυλάκισής της, εμφανιζόταν «ανυπόμονη» να βρεθεί στο σπίτι με την κόρη της, με την οποία μάλιστα πλέον θα κάνουν μαζί ανάσταση και Πάσχα.

«Την πρώτη ημέρα θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου» ήταν τα λόγια πρώτα της Εύας Καϊλή που μετέφερε η La Repubblica.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της,  Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η κ. Καϊλή θα μένει στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες κοντά στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ξεχωριστά από τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο θα μπορεί να έχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία.

Τα επόμενα βήματα μόλις αποφυλακιστεί

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, με το που γυρίσει σπίτι και βάλει το βραχιολάκι, θα πρέπει να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη σε αυτό ανά πάσα ώρα. Επίσης, να μην πειράξει το μηχάνημα του hardware και τέλος, να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως μένει να προσδιοριστούν.

Ακόμα θα μπορεί να μετακινείται βάσει νόμου για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.

Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Επίσης, έχει απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Τα επόμενα βήματα της Καϊλή μέχρι την εκδίκαση του Qatargate

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, στην πράξη δεν έχει αλλάξει τίποτα. Kατ’οίκον περιορισμός σημαίνει ότι συνέχιση της κράτησης αντί για το κελί στο σπίτι.

Η έρευνα συνεχίζεται από τι αρχές και επισημαίνουν ότι δεν κρίθηκε καμία αθωότητα. Όπως αναφέρουν, αυτή θα κριθεί όταν έρθει η ώρα στην κύρια δίκη.

Η πλευρά Καϊλή επιμένει ότι δεν υπήρξαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, άλλοι όμως λένε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε ή δεν είχε δει τα χρήματα.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα ο εκ των δικηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, δεν υπάρχουν τα δακτυλικά της αποτυπώματα.

Σύμφωνα με το Star, στις δεσμίδες των χρημάτων εντοπίστηκαν τα αποτυπώματα δύο άλλων κατηγορουμένων για την υπόθεση του Qatargate, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Η πληροφορία αυτή δεν είχε αναφερθεί από τις βελγικές Αρχές και χρειάστηκε βαθιά μελέτη της δικογραφίας προκειμένου να εντοπιστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή ήταν η λεπτομέρεια που οδήγησε τον Μισέλ Κλεζ να υπογράψει τελικά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Θα ασκεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα από το σπίτι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, μόλις η Εύα Καϊλή βγει από τη φυλακή, θα ασκεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα από το σπίτι. Αυτό σημαίνει, ότι εκτός από τον μισθό της ως ευρωβουλευτή ανέρχεται σε περίπου 7.000 ευρώ, θα λαμβάνει και το -κομμένο επειδή δε θα παρίσταται- επίδομα της Ολομέλειας όπως λέγεται, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 2.500 ευρώ. Σύνολο δηλαδή 9.500 ευρώ.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024