Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Είναι επώδυνο να είσαι ο ιδιοκτήτης του Twitter

Έλον Μασκ: Είναι επώδυνο να είσαι ο ιδιοκτήτης του Twitter

Σε συνέντευξη του ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πόσο επώδυνο είναι να είσαι ιδιοκτήτης του Twitter.

Ο Έλον Μασκ, σε συνέντευξη του στο BBC, ομολόγησε πως η διαχείριση του Twitter ήταν «αρκετά επώδυνη», ενώ την ιδιοκτησία του μέσου την χαρακτήρισε «τρενάκι του τρόμου». Ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δήλωσε επίσης ότι θα πουλούσε την εταιρεία αν εμφανιζόταν το κατάλληλο πρόσωπο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Μασκ προσπάθησε να υπερασπιστεί τις επιλογές του, ως διευθύνων σύμβουλος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.  Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για την αγορά του Twitter, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε ότι «το επίπεδο του πόνου ήταν εξαιρετικά υψηλό, αυτό δεν ήταν κάποιο είδος πάρτι».

«Μερικές φορές κοιμάμαι στο γραφείο»

Μιλώντας για τη μέχρι στιγμής, θητεία του στο τιμόνι της εταιρείας, ο κ. Μασκ είπε: «Ήταν πραγματικά μια αρκετά αγχωτική κατάσταση τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε, αλλά δήλωσε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται ότι η αγορά της εταιρείας ήταν το πιο σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνει. Τα πράγματα πάνε «αρκετά καλά», είπε, δηλώνοντας ότι η χρήση του ιστότοπου έχει αυξηθεί και «ο ιστότοπος λειτουργεί χωρίς προβλήματα».

Ο φόρτος εργασίας σημαίνει ότι «μερικές φορές κοιμάμαι στο γραφείο», είπε, προσθέτοντας ότι έχει μια θέση σε έναν καναπέ σε μια βιβλιοθήκη «όπου δεν πηγαίνει κανείς». Και ασχολήθηκε επίσης με τα ενίοτε αμφιλεγόμενα tweets του λέγοντας: «Έχω πυροβολήσει τον εαυτό μου στο πόδι με tweets πολλές φορές; Ναι». «Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τουιτάρω μετά τις 3 το πρωί», πρόσθεσε.

Για την επισήμανση του BBC στο Twitter

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση να προστεθεί μια ετικέτα στον κύριο λογαριασμό του BBC στο Twitter που να περιγράφει το μέσο ως «κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης», ο κ. Μασκ δήλωσε: «Ξέρω ότι το BBC γενικά δεν είναι ενθουσιασμένο με το να χαρακτηρίζεται ως κρατικό μέσο ενημέρωσης».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του Twitter, σχετικά με τον χαρακτηρισμό στον λογαριασμό @BBC για να επιλυθεί το ζήτημα «το συντομότερο δυνατό». «Το BBC είναι, και ήταν πάντα, ανεξάρτητο. Χρηματοδοτούμαστε από το βρετανικό κοινό μέσω των τελών χρήσης», ανέφερε. Ο κ. Μασκ δήλωσε ότι το Twitter προσαρμόζει τον χαρακτηρισμό για το BBC σε «δημόσια χρηματοδοτούμενο». «Προσπαθούμε να είμαστε ακριβείς» είπε.

«Στην πραγματικότητα σέβομαι πολύ το BBC», πρόσθεσε ο κ. Μασκ, δηλώνοντας ότι η συνέντευξη ήταν «μια καλή ευκαιρία για να θέσουμε κάποιες ερωτήσεις» και «να λάβουμε κάποια σχόλια σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά».

Τι γίνεται με τα οικονομικά του Twitter

Συζητώντας για τα οικονομικά του Twitter, ο κ. Musk δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πλέον «περίπου ισοσκελισμένη», καθώς οι περισσότεροι διαφημιστές της έχουν επιστρέψει. Είπε επίσης ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού, από 8.000 άτομα την εποχή που αγόρασε την εταιρεία, σε περίπου 1.500 δεν ήταν εύκολη. Στην συνέχεια της συνέντευξης, παραδέχτηκε ότι δεν τους απέλυσε όλους προσωπικά, λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν να μιλήσεις με τόσους πολλούς ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο».

Ακόμη, ο ίδιος παραδέχτηκε κάποιες δυσλειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών λειτουργίας του ιστότοπου, αλλά δήλωσε ότι οι διακοπές δεν ήταν για πολύ καιρό και ότι ο ιστότοπος λειτουργεί προς το παρόν κανονικά.

Δείτε βίντεο

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024