Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με την καταγγελία στην αστυνομία για τον «Άλλο Άνθρωπο» από... μισάνθρωπους

Σάλος με την καταγγελία στην αστυνομία για τον «Άλλο Άνθρωπο» από… μισάνθρωπους

Απαράδεκτη καταγγελία για την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» που μοιράζει φαγητό σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία περιοίκων στη γειτονιά του Κεραμεικού, όπου μαγείρευε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος με την κοινωνική κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος» προκειμένου να ελέγξουν αν έχει άδεια για να μαγειρεύει.

Ο εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας, που εδώ και χρόνια δίνει ένα πιάτο φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Το φαγητό είναι για όλους, χωρίς διακρίσεις: άστεγοι, άνεργοι, μαύροι, κίτρινοι, Ρομά, Έλληνες, ξένοι» όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του (propaganda).

Μια ματιά στα social media της πρωτοβουλίας θα πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι το έργο που προσφέρουν οι εθελοντές του «Άλλου Ανθρώπου» στην κοινωνία είναι αν μη τι άλλο άξιο θαυμασμού.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και οι άνθρωποί του, από το 2011 όταν και δημιουργήθηκε η κοινωνική κουζίνα, μαγειρεύουν σε κάθε γειτονιά, προσέφεραν φαγητό στην πολύπαθη Μόρια, σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και εσχάτως και στην Τουρκία.

Έτσι, η ανάρτηση σήμερα του κ. Πολυχρονόπουλου προκαλεί θύελλα αντιδράσεων, με αρκετούς χρήστες να απαντούν στην ανάρτησή του σχολιάζοντας την υποκρισία του κόσμου που ούτε τις Άγιες Μέρες του Πάσχα δεν προτάσσει το κοινό καλό έναντι του προσωπικού.

Όπως έγραψε στο post, κάποιοι γείτονες κάλεσαν τη δημοτική αστυνομία, προκειμένου να ελέγξει αν είναι «βρώμικα», με κάποιον να σχολιάζει πολύ εύστοχα «ακόμα και βρώμικα να ήταν, αντί για καταγγελία, έπρεπε να κατέβουν να καθαρίσουν κάνοντας κι αυτοί μια πράξη αλληλεγγύης….σκατόψυχοι».

Και στο Twitter η αναπαραγωγή της είδησης έγινε με… υβριστικά σχόλια για όσους επιχείρησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον «Άλλο Άνθρωπο».

Η καταγγελία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Σε μια εξοργιστική καταγγελία προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από την κοινωνική κουζίνα ο «Άλλος Άνθρωπος» ότι γείτονες του έστειλαν σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, τη δημοτική αστυνομία για να ελέγξει αν έχει άδεια για να μαγειρεύει.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Πολυχρονόπουλου στο Facebook, υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας του ζήτησε να δει τα στοιχεία του έπειτα από καταγγελία που έκαναν γείτονες «για ρύπανση και βρώμικα».

«Καλή ανάσταση στο μίσος που φωλιάζει στην καρδιά σας. […]Και ας γίνονται τέτοια εμείς συνεχίζουμε αλληλέγγυα» γράφει ο «Άλλος Άνθρωπος».

Η ανάρτησή του:


Η παρεξήγηση με τη Δήμητρα Γαλάνη

Τον Νοέμβριο του 2020, εν μέσω καραντίνας λόγω κορονοϊού, μια παρεξήγηση δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και τη Δήμητρα Γαλάνη. Ο εμπνευστής του «Άλλου Ανθρώπου» χωρίς να κατονομάζει την τραγουδίστρια, άφησε αιχμές ότι σταμάτησε διανομή συσσιτίου και έστειλε την αστυνομία.

Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων στα social media σε βάρος της τραγουδίστριας, η οποία απάντησε ότι δεν κάλεσε ποτέ την αστυνομία και ότι απλά συμβούλευσε μία εθελόντρια να τοποθετήσει την ουρά για το συσσίτιο σε μεγαλύτερο δρόμο για να μη δημιουργείται συνωστισμός λόγω της πανδημίας.

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο κ. Πολυχρονόπουλος, βλέποντας ότι το θέμα ξέφυγε και η Δήμητρα Γαλάνη έγινε στόχος επιθέσεων, με νέα του ανάρτηση στο Facebook, διευκρίνισε ότι δεν είπε ποτέ ότι την καταγγελία στην αστυνομία την έκανε η κυρία Γαλάνη και έκανε έκκληση να σταματήσει η ανθρωποφαγία.

«Παρέλαση» επωνύμων στην κουζίνα

Δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που… έχουν πιάσει την κουτάλα για να μαγειρέψουν μαζί με τον «Άλλο Άνθρωπο» και να μοιράσουν φαγητό για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε δίπλα στους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας στον Κεραμεικό.

«O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος προσωποποιεί την ελπίδα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά σε μια δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας. Οι συμπολίτες μας έχουν πολλές ανάγκες και προβλήματα με την οικονομική κρίση, αλλά εσύ καθημερινά είσαι εδώ βράχος. Χαίρομαι πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσες, να φτιάξουμε σήμερα το φαγητό που θα μοιράσουμε σε αστέγους και ανθρώπους που έχουν ανάγκη» είχε πει ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου, μαγείρεψε κι εκείνη για τους συνανθρώπους μας με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο τον περασμένο Ιούνιο. «Μαζί με την Μάνα όλων μας σήμερα στη Μ. Αλεξάνδρου 109 στον Κεραμεικό» έγραφε η ανάρτηση της κοινωνικής κουζίνας στο Facebook, που έχει συγκεντρώσει πλήθος θετικών αντιδράσεων και σχολίων.


Τον Αύγουστο του 2022 ο Γιώργος Μαζωνάκης επισκέφθηκε την κεντρική πλατεία του Αγρινίου και μαγείρεψε για την κοινωνική κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου».

Και ο Light βρέθηκε την Πρωτοχρονιά στις εγκαταστάσεις της κοινωνικής κουζίνας στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

View this post on Instagram

A post shared by Skive (@skivebeentrill)

«Ο Άλλος Άνθρωπος» προσφέρει καθημερινά περί τις 1.500 μερίδες φαγητό. Η παρασκευή των γευμάτων γίνεται στο δρόμο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Από το 2015 λειτουργεί το «Σπίτι του Άλλου Ανθρώπου». Εκτός από αποθήκη τροφίμων, ο χώρος είναι ανοικτός για όποιον έχει ανάγκη να κάνει μπάνιο, να πάρει το πρωινό του ή να πιει έναν καφέ σε ένα ζεστό περιβάλλον.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024