Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 22 Απριλίου η προκήρυξη των εκλογών;

Στις 22 Απριλίου η προκήρυξη των εκλογών;

Πρώτα η συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό στη γαλάζια έδρα και έπειτα η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ανάβουν και επίσημα οι προεκλογικές μηχανές

Σε 12 μέρες αναμένεται να ανάψουν και επίσημα οι προεκλογικές μηχανές για την πορεία των κομμάτων προς την αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, καθώς η προκήρυξη των εκλογών «κλειδώνει» για το Σάββατο 22 Απριλίου. Έτσι κι αλλιώς κυβερνητικά και κομματικά στελέχη είχαν κυκλώσει το τριήμερο 22-24 Απριλίου για τις εξελίξεις, σχεδιάζοντας τα αμέσως επόμενα (αμιγώς προεκλογικά) βήματα.

Μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτός απροόπτου το πρωί του Σαββάτου, πριν από την Κυριακή του Θωμά, θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα ώστε να θυροκολληθεί στη Βουλή και να ανοίξει η επίσημη προεκλογική σεζόν.

Αυτό τον προγραμματισμό έδειξε άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε μια αποστροφή του λόγου του χθες από τη Θεσσαλονίκη, όταν μίλησε για επίσημη προεκλογική τροχιά από το «μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο».

Στις 20 Απριλίου στα «κεντρικά»

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, προτού συμβούν αυτά ο Μητσοτάκης θέλει να προγραμματίσει και μια «πανηγυρική» συνεδρίαση στα «κεντρικά» της ΝΔ στην Πειραιώς. Αυτή η συνάντηση με την Πολιτική Επιτροπή της παράταξης, ενδεχομένως και με τους νυν και νέους υποψήφιους βουλευτές, έχει ορίζοντα την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Στόχος, να εκπεμφθούν σινιάλα επίσημης έναρξης του εκλογικού αγώνα. Ήδη άλλωστε τα κομματικά στελέχη και οι υποψήφιοι βουλευτές βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία, ώστε υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού, να υπάρχει συντονισμός στο ύφος και στο περιεχόμενο των δημόσιων παρεμβάσεων.

Πρώτος σταθμός η Κρήτη

Κατά τις ίδιες πηγές, μετά την προκήρυξη των εκλογών (το ίδιο Σαββατοκύριακο 22-23 Απριλίου) ο Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στην Κρήτη για περιοδεία, αρχικά στα Χανιά, έπειτα στο Ρέθυμνο.  Η σημειολογία είναι προφανής: προσωπικά ο Μητσοτάκης δίνει μεγάλο βάρος στην εκλογική «μάχη» στην ιδιαίτερη πατρίδα του, επιλέγοντας να εκκινήσει από εκεί την προεκλογική εκστρατεία.

Η ΝΔ επενδύει στη… διάχυση της κεντροαριστερής ψήφου στην Κρήτη, δεδομένων και των αυξημένων ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη, με τον Μητσοτάκη να έχει διαμηνύσει ότι στόχος είναι να «βαφτεί» η Κρήτη στα «μπλε».

Στο μεταξύ , πλησιάζουν και οι αλλαγές προσώπων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα αφοσιωθεί στο κυνήγι του σταυρού στη Φθιώτιδα και τη θέση του θα αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Το δεύτερο πρόσωπο που θα αντικατασταθεί αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών είναι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, καθώς στη θέση του θα τοποθετηθεί υπηρεσιακός υπουργός για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024