Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Revenge porn: Χάκαραν τα προφίλ τους στα social media και τους ζητούσαν λεφτά

Revenge porn: Χάκαραν τα προφίλ τους στα social media και τους ζητούσαν λεφτά

Για να πιέσουν τα θύματα δεν δίσταζαν να στέλνουν υλικό σε κάποιες από τις επαφές – φίλους τους ή να το δημοσιεύουν στο προφίλ που είχα ήδη παραβιάσει.

Υπόθεση revenge porn εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος με τη συνδρομή άγνωστων συνεργών διέπραξε τα αδικήματα της παραβίασης προφίλ διαδικτυακών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, εκβίασης και εκδικητικής πορνογραφίας.

Ειδικότερα, οι έρευνες των αρχών άρχισαν μετά από τέσσερις καταγγελίες θυμάτων για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων. Οι τρεις από τις περιπτώσεις καταγγέλθηκαν στην Ασφάλεια Λάρισας.

Οι δράστες ενεργούσαν χρησιμοποιώντας το προφίλ κάποιου γνωστού των θυμάτων, -το οποίο προφανώς είχαν παραβιάσει σε προγενέστερο χρόνο-, έστειλαν μηνύματα για να καταφέρουν να τις προσεγγίσουν στο Facebook ή στο Instagram.

Εκμεταλλευόμενοι τις ελλιπείς γνώσεις των θυμάτων σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο ίντερνετ, κατάφεραν και απέκτησαν πρόσβαση στους προσωπικούς λογαριασμούς τους, υποδυόμενοi τους πραγματικούς χρήστες των προσώπων που παραβίασαν τα προφίλ τους και πείθοντας τις παθούσες να τους δώσουν κωδικούς τους με διάφορες αληθοφανείς προφάσεις.

Τους ζητούσαν χρήματα

Αφού κατάφερε ο δράστης και οι συνεργοί του να έχουν πρόσβαση στα προφίλ των θυμάτων στη συνέχεια απέκλεισαν με αλλαγή των κωδικών τη χρήση των λογαριασμών από τους χρήστες τους, ενώ έπειτα με μήνυμα ενημέρωναν για την πρόσβαση που είχαν εκείνοι σε όλα τα δεδομένα τους και απαιτούσαν χρήματα για να μην προβούν στη δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων.

Μάλιστα, για να πιέσουν τα θύματα δεν δίσταζαν να στέλνουν υλικό σε κάποιες από τις επαφές – φίλους τους ή να το δημοσιεύουν στο προφίλ που είχα ήδη παραβιάσει.

Σε περιπτώσεις που τα θύματα κατέβαλαν τα χρήματα με τον τρόπο που τις υπεδείκνυαν, σταματούσε κάθε περαιτέρω ενέργεια και διέγραφαν ό,τι είχαν στείλει ή δημοσιεύσει.

Σε αντίθετη περίπτωση συνέχιζαν να στέλνουν προσωπικά δεδομένα των θυμάτων σε περισσότερες διαδικτυακές επαφές.

Μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντα και φερόμενου δράστη κατασχέθηκαν ένα λάπτοπ, ένα κινητό τηλέφωνο και αποδείξεις συναλλαγών μέσω ΑΤΜ εταιρίας κρυπτονομισμάτων.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας θα υποβάλει τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024