Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Polestar 4: Το νέο coupe SUV των Σουηδών

Polestar 4: Το νέο coupe SUV των Σουηδών

H σουηδική φίρμα ετοιμάζει το νέο μέλος της γκάμας της με την μορφή ενός coupe SUV το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Σαγκάης

Η spin-off φίρμα επιδόσεων από τη Σουηδία ετοιμάζεται για την προσθήκη του τρίτου κατά σειρά μοντέλου της γκάμας της το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση της Σαγκάης η οποία ανοίγει αυλαία στις 18 Απριλίου.

Το Polestar 4 όπως θα ονομάζεται ακολουθώντας την συνήθη τακτική της σουηδικής φίρμας θα μοιράζεται την ίδια τεχνολογία με το πρόσφατο Polestar 3 ωστόσο θα είναι μικρότερο σε μέγεθος και πιο αεροδυναμικό, χάρη και στην coupe SUV σχεδίαση την οποία θα υιοθετήσει.

Αν και η Polestar δεν δημοσιοποιεί προς το παρόν στοιχεία επιδόσεων για το νέο της μοντέλο, τονίζει ότι θα πρόκειται για το ταχύτερο ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι η σπορ προσανατολισμού περιορισμένη έκδοση Polestar 2 BST Edition ολοκληρώνει τη διαδικασία επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει ότι το νέο Polestar 4 θα πραγματοποιεί το παραπάνω sprint σε χρόνο πιο κοντά στα 4,0 δευτερόλεπτα.

Σε επίπεδο σχεδίασης αν και όπως υποθέτει κανείς το νέο μοντέλο θα έχει και κοινή αισθητική με το Polestar 3, η σουηδική φίρμα σημειώνει ότι το 4 «δεν θα αποτελεί απλώς μια διαφορετική εκδοχή αμαξώματος του πρώτου μας SUV. Έχουμε αναθεωρήσει το σύνολο του design προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα νέο είδος coupe SUV».

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα πληροφορία για το νέο coupe SUV της Polestar, είναι ότι το 2021 ο Τhomas Ingenlath, επικεφαλής της σουηδικής φίρμας είχε δηλώσει ότι το Polestar 4 το οποίο οι Σουηδοί «βλέπουν» ως ανταγωνιστή της επικείμενης Porsche Macan ΕV θα κοστίζει περί τα 55.000 ευρώ, αν και μένει να αποδειχθεί κατά πόσο οι τρέχουσες συγκυρίες μπορούν να επιτρέψουν την τήρηση της παραπάνω υπόσχεσης.

Εκτός από τα παραπάνω η Polestar έχει εκφράσει και τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του 4, σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια του 2024 το νέο μοντέλο θα καταγράψει περί τις 45.000 πωλήσεις ενώ το 2025, αναμένεται να διπλασιάσει σχεδόν τις πωλήσεις του, αυξάνοντάς τις σε περίπου 80.000 μονάδες.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024