Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊβάν: Εντοπίστηκαν 11 πολεμικά πλοία της Κίνας γύρω από το νησί

Ταϊβάν: Εντοπίστηκαν 11 πολεμικά πλοία της Κίνας γύρω από το νησί

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε πως η Κίνα έχει στην περιοχή 11 πολεμικά πλοία

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα πως εντόπισε έντεκα πολεμικά πλοία και πενήντα εννέα στρατιωτικά αεροσκάφη της Κίνας γύρω από τη νήσο, καθώς το Πεκίνο θα διεξαγάγει γυμνάσια με πραγματικά πυρά, ολοκληρώνοντας τις τριήμερες ασκήσεις του.

Ο κινεζικός στρατός «συνεχίζει να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν», ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στα αεροσκάφη που εντοπίστηκαν ως τις 10:00 (τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας) ήταν μαχητικά και βομβαρδιστικά, εκ των οποίων πέρασαν τη διάμεση γραμμή και μπήκαν στην ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (ADIZ) τα 39.

Τι ανέφερε Κινέζος αξιωματούχος για τις ασκήσεις της Ταϊβάν

Οι ασκήσεις «αποτελούν σοβαρή προειδοποίηση κατά της συμπαιγνίας μεταξύ των αυτονομιστικών δυνάμεων που επιδιώκουν ‘την ανεξαρτησία της Ταϊβάν’ και των εξωτερικών δυνάμεων, όπως και των προκλητικών τους ενεργειών» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του κινεζικού στρατού Σι Γι.

Η Κίνα βλέπει με δυσαρέσκεια την προσέγγιση ανάμεσα στις αρχές της Ταϊβάν και τις ΗΠΑ, οι οποίες παρά την απουσία επίσημων σχέσεων παρέχουν στη νήσο ουσιαστική στρατιωτική υποστήριξη.

Για το Πεκίνο, οι στρατιωτικές αυτές ασκήσεις είναι αναγκαίες για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους στην Κίνα, δήλωσε στο AFP ο Τζέιμς Σαρ, ειδικός για τον κινεζικό στρατό στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Νανιάνγκ στην Σιγκαπούρη.

Ωστόσο μια κλιμάκωση της ίδιας έντασης με αυτήν του Αυγούστου του 2022 δείχνει να αποκλείεται εκ των προτέρων, σύμφωνα με τον Σαρ. Το Πεκίνο προσπαθεί να «αναθερμάνει» τις σχέσεις του με την Ευρώπη και περίμενε να τελειώσει επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για να ξεκινήσει τις στρατιωτικές του ασκήσεις, σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024