Συρεγγέλα: Με το Panic Button ενισχύουμε το «οπλοστάσιό» μας απέναντι στη βία
Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Panic Button, που προσφέρει άμεση ασφάλεια και προστασία στις γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
«Η χρήση του Panic Button είναι πολύ απλή. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ενισχύουμε το “οπλοστάσιό” μας απέναντι στη βία και δείχνουμε έμπρακτα την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουμε στις γυναίκες θύματα βίας» επισημαίνει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε.
Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Συρεγγέλα είδαν από κοντά πώς λειτουργεί η εφαρμογή Panic Button, που προσφέρει άμεση ασφάλεια και προστασία στις γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Πατώντας απλά ένα κουμπί
Όπως υπογραμμίζει η υφυπουργός Εργασίας, «μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό, η οποία θα είναι κρυπτογραφημένη, για να μην εντοπίζεται από τους θύτες, οι γυναίκες θα μπορούν να ειδοποιούν εύκολα και γρήγορα την ελληνική αστυνομία σε περίπτωση που απειλείται η σωματική ακεραιότητά τους ή κινδυνεύει η ζωή τους, πατώντας απλά το ψηφιακό κουμπί».
«Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ενισχύουμε το “οπλοστάσιό” μας απέναντι στη βία και δείχνουμε έμπρακτα την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουμε στις γυναίκες θύματα βίας. Εμείς αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, μέχρι να σπάσουμε τον κύκλο της βίας και να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα μηδενικής ανοχής στη βία, όπου κι αν αυτή εκδηλώνεται, από όποιον κι αν προέρχεται» αναφέρει η κ. Συρεγγέλα.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή χορηγείται στις γυναίκες που απευθύνονται στα αστυνομικά τμήματα και στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), που βρίσκονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της.
Μετά τη λήξη της πιλοτικής εφαρμογής, που προβλέπεται να διαρκέσει 12 μήνες, το Panic Button θα χορηγείται από όλα τα Συμβουλευτικά Κέντρα της χώρας.
Τονίζεται πως τα στελέχη των Συμβουλευτικών Κέντρων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη εκπαιδευτεί, προκειμένου να ενημερώνουν σωστά και με πληρότητα τις εξυπηρετούμενες γυναίκες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Panic Button.
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442