Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκδήλωση της ΝΔ για τη Βιομηχανία 4.0 και τις Νέες Ευκαιρίες Επιχειρηματικότητας

Εκδήλωση της ΝΔ για τη Βιομηχανία 4.0 και τις Νέες Ευκαιρίες Επιχειρηματικότητας

Την εκδήλωση διοργάνωσε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της κεντρικής δράσης «Επιχειρείτε!».

Εκπρόσωποι της πολιτικής και του επιχειρείν συζήτησαν για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας μας, και τον αντίκτυπο της νέας ψηφιακής εποχής στην κοινωνία, τη βιομηχανία και τη νέα επιχειρηματικότητα.

Στην κεντρική ομιλία του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας και την στρατηγική του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αναφέρθηκε στο gov.gr, το καθιερωμένο πλέον σημείο επαφής του πολίτη με το Δημόσιο, όπου αρχικά μέσα σε 9 μήνες συγκεντρώθηκαν από 501 υπηρεσίες σε πάνω από 1.500, ενώ υπογράμμισε ότι το ελληνικό Δημόσιο σε τέσσερα χρόνια τριπλασίασε τις υπηρεσίες του με τις ψηφιακές συναλλαγές να φτάσουν φέτος τις 1,2 δισεκατομμύρια.

Ο κ. Πιερρακάκης αφηγήθηκε τη διαδρομή της ψηφιακής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, όπως αυτή ξεκίνησε από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και θεμελιώθηκε τελικά με βασική προτεραιότητα να αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών της χώρας. Αναφέρθηκε τόσο στις πρωτοφανείς επιτυχίες της χώρας μας, όπως στην ανάπτυξη του καλύτερου συστήματος προγραμματισμού εμβολιασμού  και τις εκατοντάδες ώρες αναμονής σε υπηρεσίες που κέρδισε ο Έλληνας πολίτης, όσο και στις προκλήσεις που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν, όπως η γρήγορη έκδοση των συντάξεων, η αναβάθμιση του σταθερού δικτύου της χώρας και η διασυνδεσιμότητα όλων των κρατικών υπηρεσιών μεταξύ τους.

Επισήμανε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί και την επόμενη τετραετία το έργο που έχει ξεκινήσει με ορίζοντα το 2027 να έχει ολοκληρωθεί έως και το 99% της συνολικής ψηφιοποίησης του ελληνικού κράτους.

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως στις επικείμενες εκλογές «δεν κρίνεται πια η επέκταση της χώρας, αλλά η εμβάθυνσή της» με το διακύβευμα να παραμένει αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να κάνει άλματα μπροστά ή θα γυρίσει προς τα πίσω.

Ακολούθησε παρέμβαση στην εκδήλωση που έγινε στις 5 Απριλίου από την Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και εκπρόσωπο τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στην εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων που διανύει η Ευρώπη τονίζοντας ότι σημαντικότερη δεξιότητα όλων αναδεικνύεται πως είναι η προσαρμοστικότητα. Μίλησε για τη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα της Δύσης, τις επικίνδυνες εξαρτήσεις των ευρωπαϊκών χωρών από Ρωσία και Κίνα σε ενέργεια και υλικά και τις κρίσιμες πολιτικές για τη συνέχεια ώστε να παραμείνει η Ευρώπη ανταγωνιστική μεσο-μακροπρόθεσμα. Τόνισε επίσης την ευρωπαϊκή αναγνώριση για τα άλματα της χώρας μας στον ψηφιακό τομέα και τον αντίκτυπο που είχαν οι πρωτοπόρες προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης στην κρίσιμη τελευταία περίοδο. Η κ. Ασημακοπούλου ολοκλήρωσε την παρέμβασή της με το μήνυμα ότι «η επόμενη μέρα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη για την Ελλάδα μας», υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης της συνέχειας και της σταθερότητας μετά τις εθνικές εκλογές.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ κ. Άκης Μπάφας, ο οποίος συνόψισε τις εξελίξεις στη χώρα και τα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης κατά την τελευταία τετραετία, εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων και μπροστά σε παθογένειες δεκαετιών. Αναφέρθηκε επίσης στην επόμενη μέρα των εκλογών, το όραμα και τους στόχους του πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για χαμηλότερους φόρους, καλύτερες αμοιβές, μεγαλύτερη παραγωγικότητα, αξιοπρεπή υγεία, ψηφιακή κοινωνία με πράσινη κατεύθυνση, προσιτή στέγη και θωράκιση και ασφάλεια της χώρας, τονίζοντας την ανάγκη για συνέχεια, σταθερότητα και συνέπεια για την Ελλάδα.


Την ψήφο της πειραϊκής επιχειρηματικότητας στην οικονομική σταθερότητα μετέφερε στον  χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στο ΕΒΕΠ, το «σπίτι της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά αλλά και την Δυτική Αττική» όπως ανέφερε. Ο κ. Κορκίδης εξήρε το έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τονίζοντας τη σημασία της ψηφιοποίησης των πράξεων των επιχειρήσεων, της αναβάθμισης των ‘port community systems’ και της άνεσης που προφέρει σήμερα ήδη το ψηφιακό κράτος.

Σημαντική στην θεματική ανάπτυξη της εκδήλωσης ήταν και η συμμετοχή του κ Κώστα Αξαρλόγλου, Πρύτανη και Καθηγητή Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων του Alba Graduate Business School, ο οποίος παρουσίασε το γενικό πλαίσιο της Βιομηχανίας 4.0, αναπτύσσοντας τους άξονες της τεχνολογίας και των εφαρμογών, του δικτύου και της διασυνδεσιμότητας, των δεδομένων και των ‘έξυπνων’ υπηρεσιών. Ο κ. Αξαρλόγλου ανέδειξε τον αντίκτυπο του ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο στην κοινωνία όσο και στις επιχειρήσεις, για τις οποίες όπως ανέφερε υπάρχει πλέον δυναμική τεράστιας υπεραξίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τέλος, πραγματοποιήθηκε  συζήτηση για την επόμενη μέρα με επίκεντρο την Καινοτομία, τον Μετασχηματισμό και την Εξωστρέφεια στην οποία συμμετείχαν ο κ. Δημήτρης Λακασάς, CEO, Olympia Electronics, ο Δρ. Ευάγγελος Αγγελόπουλος, CEO & Business Development Director της Fuelics, ο κ. Απόστολος Πάρσαλης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ομίλου ACMON και ο Κώστας Αξαρλόγλου, Πρύτανης και Καθηγητής Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων του Alba Graduate Business School, υπό τον συντονισμό του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΝΔ κ. Μύρωνα Φλουρή. Η συζήτηση ανέδειξε την κοινή παραδοχή ότι η επιχειρηματικότητα επηρεάζεται άμεσα από την 4η βιομηχανική επανάσταση που βιώνει η παγκόσμια οικονομία. Συζητήθηκαν όλες οι διαστάσεις του ‘Industry 4.0’ ως μία μοναδική ευκαιρία για τη χώρα να εκπαιδεύσει και να επανεκπαιδεύσει κατάλληλα το πολύ σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σημαντικά στο εξωτερικό και να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων για ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στην εκδήλωση, τον γενικό συντονισμό της οποίας είχε ο Γιάννης Τριανταφύλλου, Διευθυντής της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, έδωσαν το παρόν οι βουλευτές Γιάννης Μελάς (Α’ Πειραιά), Νίκος Μανωλάκος (Α’ Πειραιά) και Δημήτρης Μαρκόπουλος (Β’ Πειραιά), ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Δώρος Καπράλος, η Πρόεδρος της Ένωσης βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, ο Γραμματέας τέως Βουλευτών, Ευρωβουλευτών και Πολιτευτών της ΝΔ Θεόδωρος Σκρέκας, ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού της ΝΔ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στελέχη της διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη της αγοράς και πλήθος επαγγελματιών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024