Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
10 Εταιρείες υποστηρίζουν την Πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά

10 Εταιρείες υποστηρίζουν την Πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά

Η κοινή προσπάθεια της «Συμμαχίας για την Ελλάδα» και του Σωματείου ΕΛΙΖΑ

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση των εταιρειών/ μελών της «Συμμαχία για την Ελλάδα» που υποστηρίζουν την συνεργασία μας με το ΕΛΙΖΑ με σκοπό την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μέσα από το διαδίκτυο.

Οι Εθνική Ασφαλιστική, Elpen, Όμιλος Ηρακλής, Δέλτα, ΔΕΣΦΑ, Pizza Fan, Νερό Διός & Σέλι, Γρηγόρης, Omikron και Contact Communications, είναι οι πρώτες 10 εταιρείες που συστρατεύθηκαν και ενισχύουν την πρωτοβουλία αυτή στην Ελλάδα

Πρόκειται για μία Ευρωπαϊκή κίνηση του ελβετικού οργανισμού, Fluri Foundation, που με την πρωτοβουλία του «JUSTICE INITIATIVE», εργάζεται για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας στα παιδιά, με επίκεντρο την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης μέσα από το διαδίκτυο.

Το ΕΛΙΖΑ συμπορεύεται με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» γιατί μαζί μπορούμε και πρέπει να αποτελέσουμε μία θετική δύναμη με στόχο τον τερματισμό της σεξουαλική βίας κατά των παιδιών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, απαιτώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει τη νομοθεσία καθιστώντας δύσκολη ή αδύνατη την κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο.

Υπογράφουμε όλοι την πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ  https://justice-initiative.eu/el/petition/

H «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που σκοπό έχει τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου του Πολιτισμού, του Τουρισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος και του Εθελοντισμού της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία αυτή ουσιαστικά εκφράζει την αποφασιστικότητα του ιδιωτικού τομέα να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην ελληνική πολιτεία, έτσι ώστε την περίοδο αυτή της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η χώρα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής συνδρομής από τους πλέον εύρωστους και υγιείς κλάδους την ελληνικής αγοράς. Τον φορέα ενισχύουν επίσης με την ενεργή συμμετοχή και δράση τους, πολλοί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, οργανώσεις, επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα, στελέχη όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας επιχειρήσεων. Επισημαίνεται ότι η «Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» είναι ελεύθερη από πολιτικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα οι δράσεις της συνδράμουν την ελληνική πολιτεία, χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

Λίγα λόγια για το «ΕΛΙΖΑ»

Το ΕΛΙΖΑ – Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με μοναδικό σκοπό την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης. Οι δράσεις του εστιάζονται στην πρόληψη του φαινομένου και στην πρώιμη παρέμβαση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών με υποψία κακοποίησης.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την ίδρυση του Σωματείου, η παιδική κακοποίηση γίνεται ολοένα και πιο “ορατή” σε όλα τα κοινωνικό-οικονομικά στρώματα, ενώ η αναγκαιότητα πρόληψης του φαινομένου είναι πλέον ζητούμενο και προαπαιτούμενο για κάθε πολιτισμένη κοινωνία. Για αυτόν τον σκοπό το ΕΛΙΖΑ:

✓       Ιδρύει Μονάδες Φροντίδας για τη διάγνωση περιστατικών με υποψία κακοποίησης. Η 1η Μονάδα ΕΛΙΖΑ, ιδρύθηκε το 2018 στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού και η 2η Μονάδα στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Στόχος μας, η δημιουργία ανάλογων Μονάδων σε όλες τις πανεπιστημιακές κλινικές της χώρας που υποδέχονται παιδιά.

✓       Μαθαίνει σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 ετών πώς να προστατεύονται από τη σεξουαλική κακοποίηση, με το πρόγραμμα «Ασφαλές Άγγιγμα», εκπαιδεύοντας παράλληλα γονείς και εκπαιδευτικούς. Η ψηφιοποίηση του προγράμματος, επιτρέπει σήμερα σε κάθε δάσκαλο να υλοποιεί το πρόγραμμα στην τάξη του, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

✓       Εκπαιδεύει επαγγελματίες που εργάζονται κοντά σε παιδιά (12.500 γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί), στην αναγνώριση των σημαδιών κακοποίησης και στην ανάλογη διαχείριση του κάθε περιστατικού. Οι εκπαιδεύσεις των γιατρών εκπονούνται σε συνεργασία με τη Β΄ΠΠΚ του ΕΚΠΑ.

✓       Στηρίζει τους επαγγελματίες με τη ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΙΖΑ 10454, για κάθε περιστατικό με υποψία κακοποίησης παιδιού, με συμβουλευτική και κατευθυντήριες οδηγίες σε περίπτωση αναφοράς.

✓       Συνεργάζεται με Ιδρύματα, Φορείς και Οργανώσεις, διεθνείς και ελληνικές – όπως η UNICEF και το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού – προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην εφαρμογή εθνικών προγραμμάτων που προλαμβάνουν την παραμέληση και την κακοποίηση του παιδιού.

✓       Σχεδιάζει και υλοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, υπενθυμίζοντας σε όλους την ανάγκη προστασίας των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα www.eliza.org.gr

inSports

Σπανούλης: «Οι παίκτες της Εθνικής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα » (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το Προολυμπιακό τουρνουά, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024