Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προεκλογικό σόου για εγκαίνια ημιτελούς αεροδρομίου ετοιμάζει στα κατεχόμενα ο Ερντογάν

Προεκλογικό σόου για εγκαίνια ημιτελούς αεροδρομίου ετοιμάζει στα κατεχόμενα ο Ερντογάν

Ούτε ο τερματικός σταθμός ούτε ο νέος αεροδιάδρομος είναι έτοιμοι τεχνικά.

Με την Τουρκία να έχει μπει στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει φιέστες στα κατεχόμενα της Κύπρου για εγκαίνια νέων τερματικών σταθμών στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, οι οποίοι όμως φαίνεται ανέφικτο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Απριλίου.

Ρεπορτάζ της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας Kıbrıs Postası, διερωτάται αν «το νέο Αεροδρόμιο Ερτζάν θα ανοίξει στις 18 Απριλίου για «σόου;». Η είδηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί στα κατερχόμενα στις 18 Απριλίου για τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού, ο οποίος αναμενόταν να έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια, έφερε στο προσκήνιο μία νέα συζήτηση.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ούτε ο τερματικός σταθμός ούτε ο νέος αεροδιάδρομος είναι έτοιμοι τεχνικά κάτι που δημιουργεί την εντύπωση ότι τα εγκαίνια θα γίνουν για λόγους «σόου».

Τι λένε στελέχη της «πολιτικής αεροπορίας»

Μάλιστα στην ιστοσελίδα μίλησε το πρώην στέλεχος της  «πολιτικής αεροπορίας», Αχμέτ Καπτάν, και ανέφερε πως χρειάζεται διαδικασία για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας νέος τερματικός σταθμός και να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και εκτίμησε ότι «δεν είναι πιθανό αυτές οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Απριλίου».

Σημειώνοντας πως τα εγκαίνια θα γίνουν για λόγους «σόου» ο Καπτάν, υπογράμμισε πως «δεν είναι πιθανό το Ερτζάν να είναι πλήρως έτοιμο στις 18 Απριλίου».

Όσον αφορά την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια ο ίδιος δήλωσε πως «δεν βρίσκω σωστό ο Ερντογάν να είναι παρών στα εγκαίνια ενός αεροδρομίου, το οποίο δεν έχει ανοίξει σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες».

Ο Τζεμ Καπισίζ, πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (HTKS), μιλώντας επίσης στην ιστοσελίδα, Kıbrıs Postası, σημείωσε πως ο νέος αεροδιάδρομος δεν είναι σε κατάσταση που να μπορεί να ανοίξει για εναέρια κυκλοφορία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Επίσης σημείωσε ότι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν έχουν εκπαιδευτεί για το νέο Αεροδρόμιο Ερζάν και προσέθεσε πως η προσπάθεια να ανοίξει στις 18 Απριλίου γίνεται καθαρά για σόου.

Στελέχη της «πολιτικής αεροπορίας», από την άλλη, έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν εάν πιεστούν να ανοίξουν τερματικό και αεροδιάδρομο πριν να είναι έτοιμα τεχνικά κι από πλευράς ασφάλειας.

Ανησυχία στον τουριστικό τομέα

Σύμφωνα με το sigmalive.com, η είδηση ότι ο νέος τερματικός μπορεί να ανοίξει χωρίς να είναι έτοιμος, προκαλεί ανησυχία στον τουριστικό τομέα γιατί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στις αφίξεις πτήσεων κατά τη διάρκεια του μπαϊραμιού που ακολουθεί τον μήνα του Ραμαζανιού.

«Τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν επίσης ότι αν το άνοιγμα γίνει αυτή την ημερομηνία θα αντιμετωπίσουν μεγάλο λειτουργικό κίνδυνο».

Να σημειωθεί επίσης ότι τα εγκαίνια επρόκειτο να γίνουν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και διάφορες ημερομηνίες είδαν το φως της δημοσιότητας. Σάλο έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα και νέα δημοσιεύματα που φέρουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που διαχειρίζεται το «αεροδρόμιο» να μην πληρώνει φόρους και τα συμφωνημένα στο ψευδοκράτος. Ο Εμρουλάχ Τουρανλί φέρεται να είναι Τούρκος επιχειρηματίας με διασυνδέσεις με το ΑΚΡ και την κυβέρνηση στην Τουρκία.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024