Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τελικός Κυπέλλου στην Κύπρο: Πόσο σίγουρη είναι η διεξαγωγή του;

Τελικός Κυπέλλου στην Κύπρο: Πόσο σίγουρη είναι η διεξαγωγή του;

Η ΕΠΟ, ο πρόεδρος Τάκης Μπαλτάκος και όλοι οι εμπλεκόμενοι, αποφάσισαν να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στην Κύπρο χωρίς όμως να έχουν πει το «ναι» οι πάντες

Ας δούμε τα δεδομένα. Μέσα Φεβρουαρίου και ενόσω είχε διαρρεύσει από την ΕΠΟ πως στο Πάρκο Γουδή θα προτιμούσαν ο τελικός του Κυπέλλου να… μετακομίσει στο εξωτερικό, λες και ήθελαν να αποτινάξουν από πάνω τους «πρόβλημα και ευθύνες», ο κ. Μπαλτάκος κάνει τις εξής δηλώσεις: «Στείλαμε αίτημα στην Αυστραλία και τη Γερμανία και αναμένουμε την απάντησή τους.

Το σίγουρο είναι η Αγγλία με την έννοια της Ομοσπονδίας που συμφωνεί. Μένει εκεί το γήπεδο. Η συζήτηση με τις ομάδες γιατί στην Αγγλία τα γήπεδα είναι ιδιωτικά. Κοιτάμε της Κρύσταλ Πάλας και της Αρσεναλ, η Τσέλσι δεν συμφωνεί διότι επιθυμεί το χορτάρι να είναι ανέπαφο».

Πέρασε καιρός, προφανώς οι συζητήσεις δεν έβγαλαν λαγό γιατί αλλιώς θα το μαθαίναμε και θα πανηγύριζαν όσοι ζητούν να πάει ο τελικός εκεί που υπάρχει ομογένεια (!) και την περασμένη Παρασκευή τι γνωστοποιήθηκε; Το σπουδαίο ραντεβού ορίστηκε στις 20 Μαϊου στην Κύπρο. Φυσικά, σταδιακά βγαίνει στη φόρα το παρασκήνιο αλλά και αθέατες πλευρές της όλης κουβέντας. Όπως και απορίες.

Πρώτον, απάντησαν ή όχι οι ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Αυστραλίας; Και ποιες ομάδες θα πετούσαν τη σκούφια τους για ταξίδι στην άλλη ήπειρο; Ρωτήθηκαν;

Δεύτερον, τι είπε η Κρύσταλ Πάλας που πομπωδώς είχε εμφανιστεί ως το πρώτο φαβορί προκειμένου να φιλοξενήσει η δική της έδρα τον ελληνικό τελικό;

Τρίτον, μήπως όλα αυτά περί επαφών με τις συγκεκριμένες χώρες ήταν κουβέντες στο πόδι;

Τέταρτον, πώς ανακοινώθηκε το «τελικός στην Κύπρο», ενώ υπάρχει επί του παρόντος μόνο το «ναι» της κυπριακής ομοσπονδίας και εκκρεμεί κάτι που είναι μείζον, όπως η σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας; Διότι ζητεί περιορισμένο αριθμό εκδρομέων, διαμονή το πολύ μια νύχτα και σε διαφορετικές πόλεις οι οπαδοί των δύο ομάδων και γενικά προϋποθέσεις που γεννούν σκέψεις πολλές.
Πέμπτον, δεν μοιάζει με… προχειροδουλειά να ορίζεις τελικό παραμονή των εκλογών; Εκτός αν δεν θέλεις να αναβαθμίσεις το προϊόν. Εξ’ ορισμού έτσι περνά σε δεύτερη πλάνο.

Κοντολογίς, η ΕΠΟ, ο πρόεδρος Τάκης Μπαλτάκος και όλοι οι εμπλεκόμενοι, αποφάσισαν να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στην Κύπρο χωρίς όμως να έχουν πει το «ναι» οι πάντες. Γιατί αν πει «όχι» η Αστυνομία,  όπως φέρεται κάποτε να αρνήθηκε για τελικό βόλεϊ, προφανώς θα πάμε πάλι από την αρχή.

Και τότε θα μιλάμε για γκάφα ολκής. Βιάζεται ο Τάκης Μπαλτάκος. Βιάζεται πολύ να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και μολονότι δηλώνει έμπειρος, εκτίθεται σαν πρωτόβγαλτος όταν παρουσιάζει ως «σίγουρο» κάτι που είναι «στον αέρα»!

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024