Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μάχη» Κιλιτσντάρογλου-Ερντογάν και ο… μπαλαντέρ Ιντζέ – Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

«Μάχη» Κιλιτσντάρογλου-Ερντογάν και ο… μπαλαντέρ Ιντζέ – Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

Μικρό προβάδισμα στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει δημοσκόπηση στην Τουρκία.

Νικητή με 1,5 μόλις μονάδα διαφορά «δίνει» τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η τελευταία δημοσκόπηση σχεδόν έναν μήνα πριν από τις εκλογές στην Τουρκία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Metropol που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Κιλιτσντάρογλου έρχεται πρώτος στην προτίμηση του λαού με 42,6% και ακολουθεί ο Ερντογάν με 41,1%.

Ο κρίσιμος παράγοντας, όπως φαίνεται, είναι ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 5%, που στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που επιδιώκει ο Ερντογάν, θα επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Αν και η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι ίσως ο Ερντογάν «έψησε» τον Ιντζέ να θέσει υποψηφιότητα για να «κλέψει» ψήφους από τον Κιλιτσντάρογλου, εκτιμάται ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, μεγάλο μέρος του 5% θα πάει στον ηγέτη του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης CHP.

Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερος, θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου.

Θα παίξουν ρόλο οι φονικοί σεισμοί στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία;

Στις πιθανές επιπτώσεις που θα έχουν οι καταστροφικοί και φονικοί σεισμοί στις εκλογές και αν αναμένονται εκπλήξεις στις σεισμόπληκτες περιοχές αναφέρθηκε ο ειδικός ερευνητής της εταιρίας δημοσκοπήσεων, KONDA, Ερμάν Μπακιρτζί.

«Η πολιτική γεωγραφία της Τουρκίας είναι εξαιρετικά κανονισμένη και σταθερή. Οι άνθρωποι γενικά έχουν ψηφίσει με το ίδιο μοτίβο στις τελευταίες τρεις ψηφοφορίες και το κόμμα που υποστήριξαν έχει γίνει κομμάτι της ταυτότητάς τους. Θα μπορούσαμε να προβλέψουμε κάποιες περαιτέρω αλλαγές στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Δεν είναι πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά η αλλαγή είναι κατώτερη των προσδοκιών ή μέτρια. Σε ένα μεγάλο μέρος των σεισμόπληκτων περιοχών όπως και να έχει υπερίσχυσαν το AKP και το MHP. Έχουμε παρατηρήσει μία μείωση στις ψήφους του AKP κατά τη διάρκεια των σεισμών αλλά και ξανά μία αύξηση. Συνεπώς δεν περιμένουμε κάποια αποφασιστικής σημασίας αλλαγή στην περιοχή», σημείωσε ο Μπακιρτζί.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024