Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ασφάλεια και μετεκλογικές συνεργασίες στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Ασφάλεια και μετεκλογικές συνεργασίες στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Η κόντρα Θεοδωρικάκου με την αξιωματική αντιπολίτευση κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό.

Τα θέματα της ασφάλειας μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και οι αντιπαράθεση Θεοδωρικάκου – ΣΥΡΙΖΑ, οι μετεκλογικές συνεργασίες και οι δεσμεύσεις των κομμάτων μετά τις κάλπες βρίσκονται στο επίκεντρο της κόντρας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Πάλλη – Πετραλιά αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον πυροβολισμό στον αέρα από αστυνομικό έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν είναι με τους μπαχαλάκιδες και την ανομία ή εάν είναι με την τάξη.

«Το θέμα είναι πως οι πολίτες ζητάνε μεγαλύτερη ασφάλεια. Και βλέπουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους αναρχικούς. Να θυμηθούμε τι λέγανε για την 12χρονη; Πως δεν τηρούμε τον νόμο; Αυτό που λέει η ΝΔ είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ποτέ κάτι καλό για την Ελληνική Αστυνομία. Έχουμε απαιτήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά υπάρχουν και πρωτόκολλα» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης απάντησε με τη σειρά του, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία όταν ανέλαβε έβαλε αστυνομικούς με μέσο και όχι με τη νόμιμη διαδικασία.

«Από πότε ο νόμος είναι οι πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας; Προεκλογικά έλεγαν πως δεν θα υπάρχει Ρουβικώνας και κάθε βδομάδα ο Ρουβικώνας όλο και σε κάποιο σπίτι πηγαίνει. Μας έλεγαν για την τάξη και την ασφάλεια. Πριν από λίγες μέρες δείρανε πολιτικό αρχηγό στο κέντρο της Αθήνας. Που είναι η ασφάλεια;» σημείωσε.

«Θέλουμε αστυνομία που ακολουθούν τα πρωτόκολλα και εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί εδώ και χρόνια μπαίνουν με Πανελλήνιες και η Νέα Δημοκρατία με το που ανέλαβε έβαλε ειδικούς φρουρούς με μέσο και ρουσφέτι. Και έφτασαν οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας και όχι του ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρονται με ανακοινώσεις κατά του τότε υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λέγοντας πως γυρίζουν την Αστυνομία τριάντα χρόνια πίσω. Γιατί με 2-3 μήνες δεν μπορείς να εκπαιδευτείς» πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσει η πολιτική αυτήν την τοξικότητα»

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Διαμαντίδης είπε πως τοπ πρόβλημα είναι η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν αντιμετωπίζεται έτσι η τοξικότητα που υπάρχει στο σύστημα.

«Το ΠΑΣΟΚ λέει πως δεν γυρίζουμε τριάντα χρόνια πίσω όπως λέει ο κ. Σαρακιώτης αλλά 13 χρόνια πίσω. Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβάλλει στο να επιλύουμε προβλήματα. Ένα από αυτά είναι αυτό που έγινε στην ΑΣΟΕΕ αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει η πολιτική αυτήν την τοξικότητα. Θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να δούμε πια είναι η κατάσταση. Δεν είναι η Ελλάδα που ονειρεύεται το ΠΑΣΟΚ».

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια με κάποια επιδόματα»
Η συζήτηση προχώρησες και στο θέμα της οικονομία αλλά και των πλειστηριασμών, με την κ. Ντόρα Πάλλη-Πετραλιά να αναφέρει πως αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία πηγαίνει πάρα πολύ καλά.

«Η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας παρά τις αντίξοες συνθήκες, τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία είναι δεύτερη ως προς την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Επειδή φτάσαμε σε αυτό το σημείο αυξήσαμε τις συντάξεις και τους μισθούς. Όσον αφορά τις τιμές, υπάρχει ο εισαγόμενος πληθωρισμός που το βλέπουμε σε όλη την ΕΕ. Οι τιμές στο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα είναι από τις πιο φθηνές και εδώ έχουμε και το καλάθι που είναι πολύ σημαντικό και το έχουν αντιγράψει και στο εξωτερικό. Η ακρίβεια είναι κάτι που προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε με κάποια επιδόματα».

«Τρία χρόνια ζούμε με κουπόνια, με το «καλάθι του νοικοκυριού», το «καλάθι του μπατζανάκη» και τα «καλάθι της συννυφάδας»»

Ο κ. Γιάννης Σαρακιώτης απάντησε πως τρία χρόνια τώρα ζούμε με τέτοια καλάθια και πως το ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο της τοξικότητας.

«Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς και το πρόγραμμα που έχουμε για να τους καταργήσουμε, να θυμίσω πως όταν είμασταν κυβέρνηση το παραλάβαμε ανενεργό καθώς το είχε λήξει ο νόμος Κατσέλη και δώσαμε παράταση. Τρία χρόνια ζούμε με κουπόνια, με το «καλάθι του νοικοκυριού», το «καλάθι του μπατζανάκη» και τα «καλάθι της συννυφάδας». Με αυτά τα μέτρα θα το λύσετε; Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την Νέα Δημοκρατία στο δρόμο της τοξικότητας. Εμείς προχωράμε με προτάσεις» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η δεύτερη χώρα στην ΕΕ σε έμμεση φορολόγηση»

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, ο κ. Δημήτρης Διαμαντίδης είπε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πρόγραμμα αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

«Εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε πει πως ένα από διλλήματα είναι η επαναφορά του νόμου 3869 που θωράκιζε και προστάτευε την πρώτη κατοικία. Ένα νόμο που κατήργησε το ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία. Τα κόμματα συμφωνούν σε αυτό; Λέμε πως μία προϋπόθεση για να σχηματίσουμε κυβέρνηση είναι να καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου. Συμφωνούν τα κόμματα; Ένα τρίτο είναι να αυξήσουμε τη δαπάνη στο εθνικό σύστημα υγείας από το 2% στο 10%. Συμφωνούν τα κόμματα; Εμείς λέμε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η δεύτερη χώρα στην ΕΕ σε έμμεση φορολόγηση. Αυτή είναι η πιο άδικη. Εμείς λέμε να μειώσουμε τα βάρη από τον μη προνομιούχο. Συμφωνούν τα κόμματα;».

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024