Χατζηδάκης: Στις 3.000 οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου» έως σήμερα
Αν υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα θα μπορέσουν να διατεθούν επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης
Συνολικά 3.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί ως σήμερα στις τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου» για τη χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι έχουν ήδη προεγκριθεί 100 αιτήσεις, ενώ τόνισε ότι εφόσον υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα θα μπορέσουν να διατεθούν επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για ο πρόγραμμα «Σπίτι μου» με χαμηλότοκα δάνεια σε νέους για την απόκτηση σπιτιού ξεκίνησαν την Δευτέρα.
Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος
Το πρόγραμμα «τρέχει» μέσα από την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), στη διεύθυνση dypa.gov.gr, στην οποία νέοι 25-39 ετών μπορούν να πληροφορηθούν και να υποβάλουν αιτήσεις για φθηνά στεγαστικά δάνεια ή ακόμα και άτοκα για πολυτέκνους.
Το ποσό του δανείου φτάνει μέχρι τα 150.000 ευρώ και μπορεί να χρηματοδοτήσει αγορά ακινήτου αξίας έως 200.000 ευρώ.
Η διάρκεια μπορεί να φτάνει τα 30 χρόνια και το επιτόκιο θα επιδοτείται κατά 75%. Δεν απαιτείται εγγυητής για το δάνειο.
Το κατώτατο όριο εισοδήματος ορίζεται στα 10.000 ευρώ, ενώ ανώτερο τίθεται το όριο της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης που ισχύει, δηλαδή για εφέτος 16.000 ευρώ για άγαμο, 24.000 ευρώ για έγγαμους, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Επιπλέον, για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο είναι 27.000 ευρώ, με προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, πέραν του πρώτου.
- Eurovision 2026: Απόψε στη σκηνή ο Akylas με το «Ferto» – Η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό
- Οι ανατροπές που φέρνει το χωροταξικό στον τουρισμό σε Airbnb και ξενοδοχεία – Οι αντιδράσεις
- Θυμός: Πως μπορούμε να τον «πετάξουμε» από πάνω μας;
- Βιετνάμ: Φρικτό εργατικό δυστύχημα – Βιομηχανικός τεμαχιστής «ρούφηξε» 34χρονο
- ΜΙΔΑ: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι – Από «κόσκινο» επιδόματα και απαλλαγές ΕΝΦΙΑ
- Συνταγή: Κροκέτες από μπακαλιάρο και σως γιαουρτιού
- Κιμ Τζου Αέ: Μπορεί μια κόρη να κληρονομήσει την απόλυτη εξουσία στη Βόρεια Κορέα;
- Από μια κλωστή κρέμεται η εκεχειρία – «Ο Τραμπ σκέφτεται σοβαρά την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)









































![Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/HH1Ke9QWMAATsaz-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442