Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιερία: Θλίψη για τους πελαργούς που σκοτώνονται από ηλεκτροπληξία - Λύση ζητούν οι κάτοικοι

Πιερία: Θλίψη για τους πελαργούς που σκοτώνονται από ηλεκτροπληξία – Λύση ζητούν οι κάτοικοι

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Εφέσου, Δημήτρης Κατιρτζής, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις φωλιές των πελαργών στους στύλους της ΔΕΗ και τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή τους ανάμεσα στα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδος είναι η εποχή που οι πελαργοί πηγαίνουν και φτιάχνουν τις φωλιές τους σε πολύ ψηλά σημεία. Γι’ αυτόν τον λόγο «προτιμούν» τους στύλους της ΔΕΗ.

Στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στην κοινότητα της Νέας Εφέσου, συνέβη όπως και κάθε χρόνο, η άφιξη των πελαργών, που έχτισαν τις φωλιές τους πάνω στους στύλους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να σημειώνονται βλάβες ή τα πουλιά να παθαίνουν ηλεκτροπληξία.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν πεθάνει με αυτόν τον τρόπο 3 πελαργοί παρότι οι κάτοικοι αλλά και ο πρόεδρος της κοινότητας έχουν προειδοποιήσει την ΔΕΗ προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα και να κατασκευάσει κάποιες φωλιές, ούτως ώστε να πηγαίνουν εκεί οι πελαργοί με ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Εφέσου, Δημήτρης Κατιρτζής, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις φωλιές των πελαργών στους στύλους της ΔΕΗ και τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή τους ανάμεσα στα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Να δοθεί λύση

«Η Νέα Έφεσος είναι ένα όμορφο χωριουδάκι στους πρόποδες του Ολύμπου, έχουμε έναν εύφορο κάμπο και δίπλα έχουμε την παραλία του Βαρικού. Γι΄αυτόν τον λόγο κάθε χρόνο έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα από πελαργούς οι οποίοι βρίσκ9ουν τροφή και είναι τα αγαπημένα μας ζώα, τα «πελεκάνια» όπως τα λέμε.

Κάθε φορά προσπαθούν να φτιάξουν τις φωλιές τους στις κολώνες τη ΔΕΗ και να εναποθέσουν τα αυγά τους και να κάνουν την δική τους οικογένεια. Είναι αγαπημένα ζώα, φανταστείτε όταν κάνουμε φρέζες ή οργώνουμε τα χωράφια μας να κάθονται δίπλα στο τρακτέρ. Μεγάλωσαν και μεγαλώνουν μαζί μας», είπε αρχικά.

«Πριν από μερικές μέρες είχαμε μία διακοπή ρεύματος και κάλεσα την ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει τη βλάβη, και μετά ενημερώθηκα ότι 3 πελαργοί έπαθαν ηλεκτροπληξία. Έσπευσα στο σημείο, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, όπως και οι κάτοικοι του χωριού και το κοινοποίησα για να βγάλω μία πικρία, μία θλίψη από μέσα μου, γιατί θεώρησα ότι αυτά τα ζωντανά είναι αμαρτία να βρίσκονται στο έδαφος», συνέχισε ο κ. Κατιρτζής.

Για τη μέριμνα αναφορικά με το άσχημο αυτό φαινόμενο, ο κ. Κατιρτζής ανέφερε πως, «Επικοινώνησα πέρσι αυτόν τον καιρό και είχα ενημερώσει την ΔΕΗ τηλεφωνικά αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση όπως τώρα μετά το συμβάν με  τον διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ, κ. Φαργκάνη Αθανάσιο και μου υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει την τοποθέτηση φωλιών στις κολώνες της ΔΕΗ, για πολλούς λόγους, και για να αποφεύγονται τόσο οι ηλεκτροπληξίες όσο και οι βλάβες του ρεύματος».

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024