Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσταναν του τεχνικούς και έκλεβαν ηλικιωμένους - Πώς δρούσε η συμμορία

Παρίσταναν του τεχνικούς και έκλεβαν ηλικιωμένους – Πώς δρούσε η συμμορία

Η αστυνομία συνέλαβε δύο μέλη της συμμορίας ενώ αναζητούνται άλλα τρία μεταξύ των οποίων και ένας 17χρονος

Θρασύτατη συμμορία ληστών έκλεβε ανήμπορους ηλικιωμένους στην Αττική. Τα μέλη της σπείρας παρίσταναν δήθεν τους τεχνικούς και έμπαιναν στα σπίτια των ηλικιωμένων και αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν στις περιοχές του Βασιλικού Ευβοίας και των Άνω Λιοσίων, δύο μέλη της συμμορίας ηλικίας 31 και 61 ετών. Παράλληλα έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων και ένας 17χρονος.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και ληστεία από κοινού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τουλάχιστον από τα μέσα Ιουνίου του 2022 είχαν συστήσει από κοινού επιχειρησιακά δομημένη ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, στοχοποιώντας ηλικιωμένα και υπερήλικα άτομα που σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, γεγονός που τα καθιστούσε ευάλωτα απέναντι στην εγκληματική δράση της συμμορίας.

Πώς δρούσε η συμμορία

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της κινούμενοι με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή συγγενικών τους προσώπων, σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματα τους και συγκεκριμένα σε σημεία που είχαν έντονη εμπορική δραστηριότητα, όπως σουπερ μάρκετ, φαρμακεία κ.α.

Αφού εντόπιζαν τους «στόχους» τους, τους ακολουθούσαν διακριτικά κατά την επιστροφή τους στις οικίες τους και κατά την είσοδο τους σε αυτές τους απευθύνονταν υποδυόμενοι τους υπαλλήλους ή τεχνικούς εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και τους συντηρητές ανελκυστήρων ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Με πρόσχημα την εξέταση υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβης στις τηλεφωνικές γραμμές ή του ασανσέρ, τους έπειθαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στις οικίες τους.

Εν συνεχεία, κάποιο από τα μέλη της συμμορίας οδηγούσε τους ηλικιωμένους συνήθως στο χώρο της κουζίνας, όπου τους απασχολούσε, ενώ παράλληλα συνεργοί τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ερευνούσαν τους λοιπούς χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή.

Κατόπιν διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο τους ανέμενε μέλος που εκτελούσε χρέη οδηγού και τσιλιαδόρου.

Σε περίπτωση που οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονταν τις προθέσεις τους και αντιδρούσαν, τα μέλη της συμμορίας δε δίσταζαν να μεταχειριστούν βίαιους τρόπους προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να διαφύγουν της σύλληψης τους.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν (6) περιπτώσεις κλοπών και (1) περίπτωση ληστείας σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από τις εξιχνιασμένες περιπτώσεις ξεπερνά τις -43.750- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024