Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Μουζάλας: «Δείξτε μου έναν φράχτη 50 μέτρα και θα σας δείξω μια σκάλα 51 μέτρων»

Γιάννης Μουζάλας: «Δείξτε μου έναν φράχτη 50 μέτρα και θα σας δείξω μια σκάλα 51 μέτρων»

O Γιάννης Μουζάλας μίλησε σε σπουδαστές της σχολής δημοσιογραφίας New Media Studies και του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ

Τον πρώην υπουργό, αρμόδιο για το μεταναστευτικό επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μουζάλα, φιλοξένησε η σχολή δημοσιογραφίας New Media Studies και το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Στο πλαίσιο του μαθήματος του Γιώργου Αντωνακάκη, Γενικά και Επικαιρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε ερωτήσεις των σπουδαστων για το μεταναστευτικό και τον φράχτη στον Έβρο, για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για τους άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τις προσωπικές του εμπειρίες με τους Γιατρούς του Κόσμου, ως ένα από τα ιδρυτικά τους μέλη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε  στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να πείσει την «Ευρώπη» να πληρώσει εκείνη τον φράχτη, όπου όμως βρήκε συμμάχους μονάχα κυβερνήσεις με συγκεκριμένες ιδεολογίες. Την Ιταλία της Μελόνι και την Ουγγαρία του Όρμπαν.

«Στο περασμένο Συμβούλιο αρχηγών – κρατών ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε η Ευρώπη να χρηματοδοτήσει τον φράχτη. Το αρνήθηκαν όλοι. Το αρνήθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το καταψήφισαν όλα τα κράτη εκτός από την Μελόνι που εκπροσωπεί τους νεοφασίστες στην Ιταλία και τον Όρμπαν της Ουγγαρίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αυταρχικό καθεστώς».

Για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ ο φράχτης δεν είναι το κύριο ζήτημα. Το κύριο ζήτημα για να διαχειριστείς την μετανάστευση και την προσφυγιά είναι η πολιτική. Οι φράχτες μπορούν για λίγο, σε συγκεκριμένη τοποθεσία να «απογοητεύσουν» και να καθυστερήσουν τις ροές. Πάρα πολύ γρήγορα όμως σαν τα ποτάμια οι ροές βρίσκουν άλλο δρόμο. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός είναι τα νησιά. Όπως έχει γραφτεί αρκετές φορές «Δείξτε μου ένα φράχτη 50 μέτρα και θα σας δείξω μια σκάλα 51 μέτρα».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024