Κωμωδία από την ΕΠΟ: «Είχαμε elite διαιτητή για το ντέρμπι… αλλά»
Η ΕΠΟ παίζει με το… πρωτάθλημα και τους διεκδικητές του. Με αποδείξεις
Και όμως δεν είναι αστείο. Η ΕΠΟ πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση για την επιλογή της να μην ορίσει elite διαιτητή στο ντέρμπι των αιωνίων. Αστεία είναι η δικαιολογία που χρησιμοποίησε επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά, ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων.
Μισό πρωτάθλημα μοιάζει το Παναθηναϊκός–Ολυμπιακός της Κυριακής. Και όμως ο Στιβ Μπένετ και ο… αντιπρόεδρος του Σταύρος Μάνταλος δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την παρουσία ενός elite διαιτητή που θα εγγυόνταν και την αξιοπιστία αλλά και τα αυτονόητα για αυτό το «καυτό» 90λεπτο. Έφεραν έναν δεύτερης διαλογής Κροάτη που ένας Θεός ξέρει «ποιος» και «γιατί». Και ενώ πολύ λογικά ο Ολυμπιακός τους κρέμασε ήδη στα… μανταλάκια; Εκείνοι κατάφεραν να το κάνουν ακόμη χειρότερο.
Πριν από λίγο εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής για τον ορισμό των αξιωματούχων διαιτησίας του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 4η αγωνιστική των play off της Super League1.
1. Στο παιχνίδι αυτό είχε αρχικά ορισθεί elite διαιτητής από το Ισραήλ, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα.
2. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Στιβ Μπένετ με τη μεσολάβηση και τη συνδρομή της UEFA κατέθεσε την Τρίτη 4/4 αίτημα για elite διαιτητές από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι οποίες απάντησαν ότι για αυτή την αγωνιστική δεν υπήρχε διαθεσιμότητα. Δήλωσαν, όμως, έτοιμες να δώσουν elite διαιτητές σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια των play off της Super League1.
3. Κατόπιν όλων των παραπάνω η ΚΕΔ προχώρησε στην επιλογή του συγκεκριμένου διαιτητή Α’ κατηγορίας.
Τι θέλει να πει ο… ποιητής; Ότι ο Μπένετ είχε κλείσει έναν elite διαιτητή από την… ποδοσφαιρομάνα χώρα του Ισραήλ, δηλαδή τον Ορέλ Γκρίνφελντ που κατά το παρελθόν έχει σφυρίξει άλλες δύο φορές στη χώρα μας (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τον Γενάρη του 2020 και Ολυμπιακός-ΑΕΚ τον Φλεβάρη του 2022).
Ο συγκεκριμένος όμως για κάποιο λόγο το ακύρωσε λες και ήταν ραντεβού στον οδοντίατρο, και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που η ΕΠΟ και να χτυπούσε την πόρτα της UEFA δεν θα μπορούσε να βρει άκρη. Διότι 4/4 ήταν την Τρίτη και οι ορισμοί της Κυριακής σε κάθε σοβαρό πρωτάθλημα είχαν ήδη πραγματοποιηθεί. Κρίμα που δεν έχει τέτοια εποχή παράσταση στο Δελφινάριο…
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
- Ολυμπιακός: Έφηβος ετών… 101 (pics)
- Η Αυστραλία δέχθηκε να χορηγήσει βίζες σε πέντε μέλη της εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν
- Πρόωρος… τελικός στους «8» του FΑ Cup Αγγλίας μετά την κλήρωση: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ
- Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η Ρωσία άκουσε τον ύμνο ξανά σε διοργάνωση της ΔΟΕ μετά από μια δεκαετία
- A BOLA: «Ελ Κααμπί, Παυλίδης και Τζόλης στους 30 παίκτες με τις περισσότερες τελικές στο Champions League»
- Ο Μαξ Ντόουμαν είναι το next big thing στο πλάνο του Αρτέτα
- Ισοπαλία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του χάντμπολ προς όφελος του Ολυμπιακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442