Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιτσιρίκια σε κίνηση: 4 παιχνίδια εξωτερικού χώρου που θα τους μάθουν τη χαρά της άσκησης

Πιτσιρίκια σε κίνηση: 4 παιχνίδια εξωτερικού χώρου που θα τους μάθουν τη χαρά της άσκησης

Βρήκαμε τα καλύτερα παιχνίδια εξωτερικού χώρου (και σε δυνατές προσφορές) για να παίζουν τα παιδιά όλη την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι.

Ενώ κύριο μέλημα κάθε παιδιού είναι το παιχνίδι, σήμερα τα παιδιά περνούν κατά μέσο όρο, επτά ώρες την ημέρα κοιτάζοντας οθόνες όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet, η τηλεόραση και τα laptops. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά τείνουν να αντικαθιστούν τα παιχνίδια και την αναψυχή στην ύπαιθρο με πιο καθιστικές δραστηριότητες, συχνά εις βάρος της υγείας και της ποιότητας της καθημερινότητάς τους.

Για να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένα, εκτός από αγάπη και φροντίδα, είναι σημαντικό να τα ενθαρρύνουμε να περνούν περισσότερο χρόνο έξω και μακριά από τις συσκευές, καθώς η κίνηση ευνοεί την σωματική και ψυχοσυναισθηματική τους υγεία και εξέλιξη.

Για να τα καταφέρετε δεν χρειάζεται απαραιτήτως να κάνετε πολύωρες πεζοπορίες στην φύση (μπορείτε να τις κρατήσετε για τις ημέρες με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, όπως οι γιορτινές μέρες του Πάσχα). Δοκιμάστε τα παιχνίδια εξωτερικού χώρου, που θα προσελκύσουν τα παιδιά να παίζουν για πολλές ώρες κάθε φορά «ακονίζοντας» τις γνωστικές και τις σωματικές τους δεξιότητες.

Ποια είναι τα καλύτερα παιχνίδια εξωτερικού χώρου;

Μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε παιχνίδια εξωτερικού χώρου ενώ θα τα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας.

Μάλιστα θα τα παραλάβετε όλα, σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Και μην ξεχνάτε ότι γιορτάζουν 1 χρόνο Shopflix με μοναδικά και πλούσια δώρα.

Τραμπολίνο

Είναι η ιδανική επιλογή για τα παιδιά κάθε ηλικίας, μιας και προσφέρουν μια ευκαιρία άσκησης που θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν δυνατά και υγιή σώματα.

Το άλμα στο τραμπολίνο προσφέρει μια προπόνηση για τους μύες, αλλά δεν καταπονεί τις αρθρώσεις με σκληρή πρόσκρουση. Η συνεχής χρήση των βασικών μυϊκών ομάδων αυξάνει τον μυϊκό τόνο και βελτιώνει τη στάση του σώματος, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική φυσική κατάσταση και ανάπτυξη του παιδιού.

Παιδικά Σπιτάκια Κήπου

Μία από τις αγαπημένες επιλογές των παιδιών, σε αγόρια και κορίτσια, είναι τα παιδικά σπιτάκια κήπου που μπορείτε να τοποθετήσετε στην βεράντα ή και στον κήπο σας.

Ένα υπαίθριο σπιτάκι λειτουργεί ως ένας κενός καμβάς για το παιδί για να δημιουργήσει φανταστικά σενάρια χρησιμοποιώντας τις καλλιτεχνικές του ικανότητες και τη δημιουργικότητά του.

Θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παιχνίδια ρόλων που βελτιώνουν την κοινωνική και λογική συλλογιστική καθώς και τη δημιουργική σκέψη.

Παιδικά Αυτοκίνητα

Για υπαίθριο παιχνίδι σε κίνηση, τα παιδικά αυτοκίνητα προσφέρουν πολλές επιλογές που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Αναμφίβολα, το παιχνίδι με οχήματα-παιχνίδια μπορεί να ωφελήσει εκπαιδευτικά τα παιδιά όσον αφορά την ενίσχυση της ικανότητάς τους να αναπτύξουν λεπτές κινητικές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισης, ώθησης, έλξης, κάμψης, ισορροπίας και συντονισμού.

Φουσκωτοί Παιδότοποι

Είτε πρόκειται για ένα φουσκωτό κάστρο με εμπόδια είτε για ένα φουσκωτό σπιτάκι γεμάτο μπαλάκια, οι φουσκωτοί παιδότοποι συναρπάζουν τα παιδιά, τα οποία δεν μπορούν ξεκολλήσουν.

Παίζοντας σε αυτά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ενεργό παιχνίδι για ώρες κάθε φορά, εκτονώνοντας όλη την ένταση και λίγη από την αστείρευτη ενέργεια που τα διακατέχει.

Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην δική σας οικογένεια, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις των παιδιών και φυσικά την ηλικία τους.

Ενώ ορισμένα παιχνίδια ταιριάζουν καλύτερα σε μικρότερες ηλικίες και άλλα σε μεγαλύτερες, όλα διασκεδάζουν και ωφελούν τα παιδιά με μοναδικό τρόπο, αφού θέτουν τις βάσεις για υγιή και λειτουργικά σώματα με ανεπτυγμένες δεξιότητες, όπως η ελευθερία κινήσεων, η ισορροπία και η ευλυγισία.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024